Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Frick László Intézet: @Pipas: Mitőllenne zavaros? A "cigányok"Magyarországon több korszakban többfelől,több okból és nem... (2021.04.11. 06:17) A vajda, aki nincs
  • csokosszaju: nem olyan sokára mi leszünk kevesebben...és akkor jaj nekünk (2020.05.28. 20:58) Gádzsóverés a Józsefvárosban
  • Dread Naughty: Csak jelzem, hogy a cigányság nem egységes forrásból származik(ahogy pl. a zsidók sem). Vannak az ... (2018.11.18. 18:13) Gének
  • HargitaIhenrIK: Csak mondom. Olyan megnyitojuk volt hogy csuhaj.. nmaahc.si.edu/ (2016.11.06. 03:21) Cigány múzeum
  • Szúrófény: Papír kell, bizonyítvány! Papír kell: bizonyítvány Azzal virít, aki hitvány! Tanult ő, férges esz... (2015.01.24. 07:59) Hócipő

Miért Kanada?

Bencsik Gábor 2011.11.21. 11:41

Kara Kum kérdezi, hogy miért Kanadába mennek a magyar cigányok. Eddig nekem is csak sejtéseim voltak, de az Origo tegnapi (november 20.) száma megadja a választ- a teljes cikk itt olvasható. Íme egy rövid idézet az írásból: „Ontario államban például az érkezők kapnak pénzt arra, hogy kifizessék a bérlakásuk kaucióját, és egy összeget, hogy bebútorozzák a lakást. Jogosultak egészségügyi alapellátásra, tanulhatnak angolul, és a gyerekeik részt vehetnek az ingyenes közoktatásban. Ezen kívül havonta 500-1100 dollár közötti összeg jár nekik - attól függően, hogy egyedül, vagy kisgyerekkel, családdal élnek együtt.”
 
Leegyszerűsítve: Kanada nagyon szigorú gátakat állít önmaga elé abban, hogy egy menedékkérőt hogyan ítél meg. Garantálja, hogy az illető meg tudjon élni addig, amíg az ügyét eldöntik – ez akár több éves megélhetést is jelent, Magyarországról, egy szegény szabolcsi faluból nézve tisztes életszínvonalon. A kanadai hatóságok arra is nagyon vigyáznak, hogy a menedékkérők számára a lehető legkorrektebb jogi eljárást biztosítsák – innen kezdve ügyvéd kérdése, hogy az ügy soká húzódjon, és a végén kedvező legyen a végeredmény. Elég egy ott született gyerek, és már szinte kizárt a visszaküldés. Végül pedig ez egy gazdag ország, ahol a társadalom peremén is jobban lehet élni, mint Magyarországon. 
 
Most évi háromezer cigány ember megy tőlünk Kanadába. A repülőjegy drága ugyan, de egyébként mit veszíthetnek? Legrosszabb esetben elutasítják őket, előtte még átlagosan két évet eltöltenek Kanadában elfogadható életszínvonalon, a végleges letelepedés reményével. A repülőjegy ára annak is többszörösen megtérül, akit hazaküldenek. Csoda, hogy csak ennyien mennek. 
 

A mostani fénykép sajnos kissé sérült (balra lent), de a lényeg jól látszik: fafaragó beás cigányok telepe az erdőben. Ezek az emberek nem nyomorognak, hanem így élnek, a cigány lét minden előnyével és hátrányával, örömével és bánatával.

Címkék: kanada roma segély kivándorlás

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyokrol.blog.hu/api/trackback/id/tr863400669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.11.24. 19:14:40

Köszönöm a választ, bár az [origo] cikkét olvastam. A Heti Válasz nem fogalmazott ilyen polkorrekt nyelven, amikor azt írta, hogy "menekültbiznisz".

A gond az, hogy a cigányok odakinn neonáci kiképzőtáborokról és halomra gyilkolt cigányokról hazudoznak. Szerencsére egyre kevesebben hisznek nekik.

Gond az is, hogy egyre inkább úgy látják - itt is, ott is -, hogy a menekülés NAGYON JÓL SZERVEZETT. Szeretném tudni, ki és mi célból szervezi ezt meg. Miért nem vonják felelősségre a romákat Magyarország hitelének rontásáért, közveszélyes hazudozásért? Mert nekem senki ne mondja, hogy Böszörménypuszta cigánysorának utolsó házában élő család csak úgy felkerekedik, és máris Kanada felé röpül...

És a legnagyobb gond, hogy a cigányok egy része - jó része - Kanadában is bűnözéssel keresi meg a betevőt, aztán amikor lebuknak, azt mondják magukról, hogy ők MAGYAROK.

khmm... 2011.11.27. 21:41:04

@Kara Kum: Épp a napokban írta egy olvtárs az Indexen az alábbiakat:

" Szervezetten viszik őket. Ha valaki többet repked Budapest/Amszterdam között, akkor láthat ilyen csapatokat.

Jellemzően két család, és egy "idegenvezető". A két család be van szarva (kivéve a tizenkevéséves purdék, azoknak baromira tetszik a szép ruha, meg a reptér), az útlevelektől a repjegyekig / beszállókártyákig minden az "idegenvezető"-nél van, mindent ő mond nekik, mit csináljanak.

Schipol-ról mennek tovább Calgary-ba. Hogy a "kivándorlók" egyedül sosem találnak haza, az tuti.

Akár van útlevelük, akár nincs.

Kint meg azt csinálnak velük amit akarnak, jóformán azt sem tudják, hogy hol vannak, előtte a cigánysorról sem tették ki szinte a lábukat. "

ez persze nem ad választ arra, hogy KIK szervezik, de nagyon jól látszik az, hogy ezt egy jól megsezrvezettt biznisz. Nyilván az ottani segélyekből jócskán vissza kell "csurgatni" a menedzserek részére....

Egyébként van újabb cikk az Origon,
www.origo.hu/nagyvilag/komment/20111125-riport-torontobol-a-menedeket-kero-magyar-romakrol-masodik-resz.html?SYSref=NONE&cmnt_page=1

Érdekes, hogy már a kint lévő romák is milyen rossz véleménnyel vannak az újonnan érkezőkről.....

Yasashi Tanuki 2012.01.07. 08:37:36

"..az érkezők kapnak pénzt arra, hogy kifizessék a bérlakásuk kaucióját, és egy összeget, hogy bebútorozzák a lakást. Jogosultak egészségügyi alapellátásra, tanulhatnak angolul, és a gyerekeik részt vehetnek az ingyenes közoktatásban. Ezen kívül havonta 500-1100 dollár közötti összeg jár nekik - attól függően, hogy egyedül, vagy kisgyerekkel, családdal élnek együtt."

Ezek közül a szolgáltatások közül mindegyiket megkapja a cigány család Magyarországon is. (A magyar család már nem mindig, mert az öntudta miatt nem képes a segély megítéléséhez vezető tortúrát végigcsinálni!) Ez még nem ad választ arra, hogy miért mennek tömegesen oda.
Az igazi válasz, hogy a kelet - európai cigányság azért megy Kanadába, mert az informális vezetőik (a csicsakatartók )és egy kanadai jogot végzett csaló réteg jól keres ezen. A kiutaztatott családok haszna "csak" annyi, hogy így két helyről kapják a segélyt, mert azt valahogy elfelejtik bejelenteni a magyar hatóságoknál, hogy a magyar ellátásra már nem tartanak igényt. Hogy hazugság a menekültkérelemre hivatkozás abból is kiderül, hogy szinte az összes menekültkérelmet visszavonják amikor a cigány család már kimerítette a segélykeretét és visszautaznak Magyarországra, hogy újabb segélyket és ingyen lakást kérjenek helyi önkormányzatoktól. Kanadában már rájöttek, hogy ez az egész egy bűnszervezet a kanadai szociális rendszer lerablására, fura, hogy még mindig vannak olyan magyarok akik a sokkal szegényebb Magyarország lerablásáért nem emelnek szót. Ez az attitűd szvsz kiemríti a bűnpártolás fogalmát!
süti beállítások módosítása