Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Frick László Intézet: @Pipas: Mitőllenne zavaros? A "cigányok"Magyarországon több korszakban többfelől,több okból és nem... (2021.04.11. 06:17) A vajda, aki nincs
  • csokosszaju: nem olyan sokára mi leszünk kevesebben...és akkor jaj nekünk (2020.05.28. 20:58) Gádzsóverés a Józsefvárosban
  • Dread Naughty: Csak jelzem, hogy a cigányság nem egységes forrásból származik(ahogy pl. a zsidók sem). Vannak az ... (2018.11.18. 18:13) Gének
  • HargitaIhenrIK: Csak mondom. Olyan megnyitojuk volt hogy csuhaj.. nmaahc.si.edu/ (2016.11.06. 03:21) Cigány múzeum
  • Szúrófény: Papír kell, bizonyítvány! Papír kell: bizonyítvány Azzal virít, aki hitvány! Tanult ő, férges esz... (2015.01.24. 07:59) Hócipő

Még mindig Gyöngyöspata

Bencsik Gábor 2011.04.29. 10:06

Politikai homokozó. Ez most már bevett kifejezés. Nem rossz, de nem is igazán jó. Mert a politika nem játék, még ha nyüzsögnek is körülötte az infantilis emberek. A tét túl nagy ahhoz, hogy a gúny elegendő volna a kezelésére.
 
Amúgy a politikusok kavarása Gyöngyöspata körül továbbra is teljes csőd. Nem szeretem a politika-ellenes demagógiát, tudom, hogy politikusok nélkül nincs modern demokrácia, és azt is tudom, hogy a magyar politikusok teljesítménye semmivel sem rosszabb a magyar átlagnál. Inkább jobb. De ebben az ügyben mindenki felelőtlenül hazudik.
 
Első lépésben hatalmasat hazudott a Jobbik, amikor odaküldte a csahosait azt állítva, hogy azok majd rendet tesznek. Magyarországon több mint háromezer önálló település van. Egy faluban lehet egy-két hétig masírozni, de háromezerben évekig – honnan lenne erre pénz meg ember? A rendfenntartás nagyon költséges dolog, ember, eszköz kell hozzá. A gyöngyöspatai „járőrözés” ócska blöff, semmi másra nem jó, mint hogy cirkuszt kavarjon, és a korlátozott logikai képességekkel rendelkező szavazókban azt az érzést keltse, hogy a Jobbik legalább csinál valamit.
 
A magát véderőnek nevező, katonásdit játszó viccalakulatra, élén a magát parancsnoknak nevező figurára sok szót nem is érdemes vesztegetni. Ők egyszerűen rárepültek a Jobbik akciójára, több-kevesebb sikerrel megpróbálták ellopni a show-t, hogy az ismeretlenség sötétjéből valahogy a nyilvánosságba keveredjenek. Nekik az is tökéletesen megfelel, ha elviszi őket a rendőr, csak ott legyenek a kamerák.
 
Na és akkor a nagyobb falatok. Hazudott a kormány is, valamennyi tisztségviselője és képviselője egyformán és folyamatosan. Két héten át képtelenek voltak megtalálni az ellenszert a Jobbik nyílt provokációjára – ez az ügy kulcsmomentuma, nem pedig az ellenség áskálódása. Már állt a balhé, és még mindig hazudtak, egyre hajtogatták, hogy nincs itt semmi probléma. De igen, hölgyeim és uraim, itt jó nagy probléma van. Akkora, hogy rá sem fér a térképre.
 
Aztán persze hazudott az ellenzék is, Hogy küszöbön a polgárháború, hogy a cigányokat úgy kell kimenekíteni a nácik ostromgyűrűjéből. Holnap majd jön a barna eső is, Tamás Gáspár Miklós hallja a bakancsok csattogását az aszfalton, Hegedűs D. Géza (nagyszerű színész, volt párttitkár) majd megint esernyőt nyitogat, Gyurcsány Ferenc meg már fel is ajánlott egy milliót abból a pár milliárdból, amit sikerült kiprivatizálnia a közvagyonból. 
 
Az már csak hab a tortán, hogy persze a patai cigányok is hazudoznak össze-vissza, a külföldi tudósítóknak hátborzongató történetekkel fűszerezve előadják a nagy rettegés-műsort. A külföldi tudósítók meg világgá kürtölik. És ezért az egész cirkuszért mi mindnyájan, magyar állampolgárok fizetünk súlyos árat.
 
Most már tényleg ideje volna egy bátor, őszinte, hiteles romastratégiának. A maszatolásból és hazudozásból már nagyon elegünk van.
 
Egy kép a világ békésebbik feléből. Brit vándor cigányok, ahogy ott mondják, travellerek láthatók rajta, a Stow városában tartott vásáron 1993-ban. A sajátos brit vándor életforma a mai napig létezik, de nem csak cigányok gyakorolják. Az angol Gypsy szó cigányt jelent ugyan, de sokszor nem etnikai alapon használják, hanem a vándor életmódra vonatkozóan. Az egyértelmű etnikai kifejezés ma már főnévként a rom, roma, melléknévként a romani. A brit jog elismeri a vándor életformát, és a társadalom igyekszik számos szolgáltatást – egészségügy, oktatás, stb. – hozzá igazítani.

Címkék: politika cigányok taktika gyöngyöspata

4 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyokrol.blog.hu/api/trackback/id/tr302864081

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horgas Judit - NE TOTOJÁZZ, PAJTÁS! 2011.04.29. 19:06:22

Ismerősök és ismeretlenek kommentjeit olvasom egy gyöngyöspatai hír kapcsán a Facebookon. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az egyre ordenárébb színvonal néhány forduló után elér oda, ahol jóérzésű ember nem olvas tovább, mert minek.Az egyik elvadult ko...

Trackback: "Aki nincs velünk, az Magyarország ellen van" 2011.04.29. 11:30:59

Így hangzik az Orbán-doktrína. Pintér Sándor már tavaly év végén elszólta magát egy fórumon, hogy az elszegényedő társadalom miatt olyan jelenségek lesznek az országban, amelyekkel a Rendőrség nem fog tudni megbirkózni. A gyöngyöspatai balhéra vál...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kartal (rezervált) 2011.04.29. 15:08:07

"Holnap majd jön a barna eső is" - de az nem a fasizmus jele lesz, hanem a vár vakolata potyog a nyakunkba, amit az elmúlt 20-30 évben építettek a fejünk fölé az ilyen TGM-féle alakok. A felépítmény anyagára a színből lehet következtetni...

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.04.29. 15:42:28

@Kartal (rezervált): TGM jobban érti a helyzetet, mint gondolnád. Te érted őt?

www.es.hu/2004-10-04_szegeny-naci-gyermekeink

Az elején az elméleti maszlagot nyugodtan át lehet ugrani. Kezdd onnan, hogy:
"Az újfasiszta fiatalok a rendszerváltás árvái."

Valleyfloydroad 2011.04.29. 16:33:44

És nem csak a cigányok, meg a politikusok hazudtak, hanem azok is, akiknek a legnagyobb a hangjuk. A magyar sajtó is. Az Indexen, amelyet sokszor nem szeretek, de összességében mégis csak az egyik legjobb és leghitelesebb forrás, ma jelent meg először korrekt cikk az eseményekről, eddig nem volt egy cikk sem korrekt. Mindezidáig tényleg csak az ottani cigányok áldozatszerepéről esett szó, az ottani magyarok fájdalmairól, kétségbeeséséről soha semmi.Már régen tudott volt és a Vöröskereszt elnöke is ezt nyilatkozta, hogy a csillebérci húsvéti nyaralás már napokkal, lehet, hogy hetekkel azelőtt meg volt szervezve, de milyen jól hangzott ország-világ előtt, hogy itt hirtelen evakuálni kellett szerencsétlen cigányokat.
A Heti Válasz volt az, aki pár héttel ezelőtt már, talán egyedül leközölte a helyiek nyílt levelét az üggyel kapcsolatban. A balos médiumokról nem is beszélnék. Nekik is nagyon jól jött ez az ügy.
A helyi magyar idős embereket, akik nem csak a terményüket, hanem saját magukat sem tudják megvédeni már az erős és fiatal bűnözőktől, azokat fogják majd vajon evakuálni ha szükségük lenne rá? Tudom, hogy a Jobbik ebből komoly politikai tőkét akart magának kovácsolni, de akár a kormány, akár a sajtó odament, hogy védelmet nyújtson az igazi áldozatoknak? Persze, hogy abban a polgárőr egyesületben fogják látni az egyetlen segítő szándékú kezet.
Rettentően szomorú ez az egész helyzet, egy sokkal jobb sorsra érdemes faluval (és országgal is) nagyon szépen elbánt itt mindenki.
süti beállítások módosítása