Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Frick László Intézet: @Pipas: Mitőllenne zavaros? A "cigányok"Magyarországon több korszakban többfelől,több okból és nem... (2021.04.11. 06:17) A vajda, aki nincs
  • csokosszaju: nem olyan sokára mi leszünk kevesebben...és akkor jaj nekünk (2020.05.28. 20:58) Gádzsóverés a Józsefvárosban
  • Dread Naughty: Csak jelzem, hogy a cigányság nem egységes forrásból származik(ahogy pl. a zsidók sem). Vannak az ... (2018.11.18. 18:13) Gének
  • HargitaIhenrIK: Csak mondom. Olyan megnyitojuk volt hogy csuhaj.. nmaahc.si.edu/ (2016.11.06. 03:21) Cigány múzeum
  • Szúrófény: Papír kell, bizonyítvány! Papír kell: bizonyítvány Azzal virít, aki hitvány! Tanult ő, férges esz... (2015.01.24. 07:59) Hócipő

Gádzsóverés a Józsefvárosban

Bencsik Gábor 2009.10.08. 15:09

Ez is megtörtént: egy roma csoport rasszista támadást intézett egy főiskolás diák ellen, magyarán jól megverték pusztán azért, mert nem cigány létére ott mert sétálni az „ő utcájukban”. Őszintén szólva nincs ebben semmi meglepő. A cigányok éppen olyan emberek, mint bárki más, közöttük ugyanúgy vannak rasszisták, mint bármely etnikum soraiban. A kizárólagosan áldozati szereppel, a cigány szenvedéstörténettel – amelyet olyan szívós, kitartó munkával formált egyedül üdvözítő tanná a politikai liberalizmus – ideje végleg leszámolni. Ebből a szempontból a változás csupán annyi, hogy az államigazgatás emberei immár nevén merik nevezni a cigány rasszizmust is. Egy-két évvel ezelőtt még nem merték volna: A rendőrségi szóvivő minden bizonnyal kijelentette volna, hogy a magyar rendőrség nem tartja nyilván sem az elkövetők, sem az áldozatok származását, itt egyébként is egyszerű garázdaság történt, az a rasszista, aki emiatt a cigányokat hibáztatja.

Most nem ezt mondták. Ez tehát új fejlemény. Amúgy fölösleges túlságosan fönnakadni az eseten. Mondom, a cigányok ugyanolyan sokaság, mint bármelyik másik, az volna a meglepő, ha közöttük nem volna rasszista. Legföljebb eddig nem mertek előhozakodni vele, most meg került olyan, aki mer. Romlott viszonyok romlott történéseket generálnak, ennyi az ügy, és nem több.

Illetve egy szempontból mégis több. Amennyire a híradásokból kikövetkeztethető, a cigány viselkedéskultúra egyik súlyos torzulása lépett megint működésbe. Leírtam már, de talán nem árt az ismétlés: Veszprémben a gyilkosok nem azért viselkedtek úgy, ahogy, mert cigányok voltak, hanem azért, mert bűnözők voltak. Származásuk a bűncselekmény szempontjából irreleváns volt. Olaszliszkán viszont szociokulturális katasztrófa történt, az ottani lincselők pontosan azért viselkedtek úgy, ahogy, mert ez következett torzult magatartásmintáikból. A csoportos agresszióról van szó. Az agresszivitás minden etnikumban jelen van, minden nemzetiség tagjai között vannak szelídek és agresszívek, szentek és gyilkosok. Azonban Európában a cigányság az egyetlen közösség, amelynek agresszivitása a közbeavatkozók hatására nem fékeződik, hanem robbanásszerűen megsokszorozódik. Arról van szó, hogy amikor egy cigány ember konfliktusba kerül, a perpatvarba beavatkozó társai hatására ez a konfliktus nem csillapul, hanem pillanatok alatt a végletekig felerősödik. A beavatkozók nem fékezik a társaikat (mint minden más etnikum esetében), hanem tovább hergelik. A hangos szóból másodpercek alatt üvöltözés lesz, a verbalitásból tettlegesség, a lökdösődésből ökölcsapások, az ökölcsapásokból késelés és fejberúgás.

Ez bizony cigány sajátosság. Ami nem azt jelenti, hogy minden cigány ilyen, hanem azt, hogy a cigány szocializációban ez benne van. Az esetek többségében a robbanás nem következik be, nagyon sokszor megesik, hogy a konfliktust éppen cigány ember csillapítja, lefogja társait, fékezi az indulatokat. De a kiáradó, a résztvevők számával együtt növekvő agresszivitás kevés alkalommal sem tűrhető. A magyarországi cigányságnak szembe kell néznie ezzel a rossz kulturális örökséggel, és le kell számolnia vele. A szembenézés a cigány értelmiség feladata, a leszámolás mindannyiunké.

Mostani képünkön három férfi látható, a felvétel 1911-ben készült. A hátlapon lévő feliratot sajnos nem tudtam kiolvasni, alább közlöm, ha valakinek sikerül, és megírja, azt megköszönöm.

A viselet alapján nem tudom megmondani, hová valósiak, milyen törzsbeliek a férfiak. A hajviseletük nagyon érdekes, a homlokon viselt varkocs magyaroknál is előfordult, de a 20. század elején már igen ritka.

Címkék: cigány rasszizmus magyarverés

84 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyokrol.blog.hu/api/trackback/id/tr21436608

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nap meglepetése... 2009.10.08. 19:09:05

Hogy ilyen hírt leközöl az Index (illetve a hirado.hu):  Úgy látszik romák közt is van rasszista (kinek volt ez meglepetés?). Szegény egyetemista srác szerintem nem tudta merre jár. Amíg Budapesten laktam semmi pénzért nem tettem volna be a l...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ó ez csak a Tomi 2009.10.08. 16:33:49

Meg lehet nézni myvipen mennyi a magyarrasszista cigánykölyök, akik már 10-14 évesen azt érzik legnagyobb érdemüknek, hogy gyűlölik a magyarokat. A 14 év fölötti, nyílt magyarrasszista myvip-es cigányokat közösségi szinten kellene feljelenteni közösség elleni izgatásért, úszításért és rasszizmusét.

Magyarország tányleg eljutott oda, hogy mindenkinek joga van mindenhez, de a magyarnak létenzi se lehet. Külön munkaág lett a cigányfajvédés és sikerült eljutnunk oda, hogy gyakorlatilag, minket MAGYAROKAT seki nem véd meg senkitől, a cigányokat meg azt csinálnak amit akarnak.

Pfejjjj.

Szebb jövőt!

iovialis 2009.10.08. 16:40:51

Szerintem a kép hátán a "Bsztlászló cigányok" a felirat.

KCB 2009.10.08. 16:41:05

Én is meglepődtem hogy végre ki merték mondani amit eddig mindenki tudott. Ez is haladás...

iovialis 2009.10.08. 16:43:47

... a régi írásmódnak megfelelően, persze, "czigányok", ez az előbb lemaradt. (Bakonyszentlászló?)

Skj Joe 2009.10.08. 16:46:03

Hm.
Érdekes dolog ez a média!

Olyan dolgokból csinál hírt, ami 20 éve is így volt, azzal a különbséggel, hogy 20 éve még csak be se ment senki a 8. kerületbe, aki nem ott lakott.

Ezt onnan veszem, hogy én ott nőttem fel és egy osztálytársamon kívül, soha, senki nem mert eljönni hozzánk, ő is csak úgy, ha bekísértem. Persze a suliban nagymenőnek titulálta magát, hogy ő be mert jönni.

A 2000-es évek elején az ingatlanfejlesztők célba vették a területet, kellemes belvárosnak feltüntetve.
Elhitették, hogy itt minden megváltozott, persze sokat változott a hely, de azért ez még nem a kertváros!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2009.10.08. 16:50:54

Hm, nem írja ki az oldal a kommentelők nevét -bezzeg az arcképet kiteszi. Még mielőtt valaki félreértené az első hsz-t - auz ominózus elköszönéssel- nem én írtam, sosem tennék ilyet.

Ó ez csak a Tomi 2009.10.08. 16:52:25

@Kerek Perec: Ez csak a szoci propaganda része... Rájöttek, hogy kevés lesz már áz á hárámszázézér szávázó, hát elkezdik kijátszani a cigány kártyát. Az indexnek is meglett engedve hirtelen, hogy megírja az x éves fennállásának első nyílt cigánybűnözős cikkét.

-Haló Péter, itt Gordon!
- Ööö, Jó reggelt Miniszterelnök úr! Tegnap is hallgattunk mint a sír, ugye nincs semmi gond? Világítsanak át nyugodtan!
- Ugyan Péter, mi is és Izrael is büszke a portáljukra! Nem is ezért keresem most!
- Jaj Miniszterelnök úr, megnyugodtam, örülök, ha az Önök és Simon Mondja Perez szolgálatára lehetünk és kedvüknek való médiát szerkeszthetünk!
- Derék, derék Péter! Azért hívtam, mert le kellene közölni egy cikket, arról a harminc cigányról akik megtámadtak egy hitvány pogány magyart, késekkel, meg baseball ütőkkel, de írjatok csak ötöt, legyen benne egy nő is, hogy azért megessen rajta ezeknek az ingyenélő magyaroknak a szíve! De ne túl durvát, tudod Péter, itthon nincs cigánybűnözés!
- Rendben Miniszterelnök úr, már írjuk is a cikket! Miniszterelnök úr, kérdezhetek valamit?
- Persze Péter, kérdezz csak!
- Eddig nem írhattunk semmi ilyesmiről, pedig Ön is tudja, hogy jelenleg Magyarországon hetente kb. 5 cigányok által elkövetett gyilkosság történik, ehhez képest a roma sorozatgyilkosság Reveng of Barbapapa 2! Ehhez képest, most mi ez a páli fordulat?
- Péter! Közelednek a választások, ne legyél már ennyire dilettáns! A Jobbik nagyot szakít a cigánykártyával, ideje nekünk is kiépíteni a PR-t, de csak óvatosan, kell az a 300 ezer szavazat! Meg amúgy is Péter mit kérdezősködsz? Mi közöd Neked ehhez? A bankszámlaszámod különben is maradt a régi?
- Igen Miniszterelnök úr!
- Akkor Ne kérdezz Péter, hanem számolj, ahogy mi is leszámolunk ezekkel a hitvány magyarokkal!
- Értettem Miniszterelnök úr! Shalom!
- Shalom!

Kötelező videó:

Szegedi Csanád a magyarországi Parlamentben
www.youtube.com/watch?v=mEeWfEPu9l4

Azhát 2009.10.08. 17:01:47

Fehér alapon fehér betűkkel írni a kommentelők nevét? :) Ügyes... :)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2009.10.08. 17:05:51

Eddig is verték a cigók a főiskolásokat a Tavaszmező utcában, csak eddig nem kapott médiafelületet...

Pipas 2009.10.08. 17:12:04

"Legföljebb eddig nem mertek előhozakodni vele": Hol élsz?

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.10.08. 17:23:44

Ha magyar ember megver egy ciganyt az rasszizmus.
Ha cigany ember ver egy magyart az csak verekedes, garazdasag.

Mi lenne ha mind a ket esetben verekedesrol, garazdasagrol lenne szo?

munkatarsunktol 2009.10.08. 17:27:45

Rasszisták vannak a magyarok közt is, a cigányok közt is, nincs különbség, nem veszitek észre? Aki meg azt írja, hogy üldözik itthon a magyarságáért, az egy idióta, egy agyalágyult, aki meg még ebben e hiedelmében meg is erősíti a politika részéről, az meg egy aljas cinikus disznó. 15 éve kiröhögte mindenki kisvárosunk egyetlen náciját, most meg minden 3. ember gondolkodik majdnem hasonlóan. Sajnálom a srácot akit megvertek, de akik ide beírtak, azoknak mind kívánok egy jó nagy maflást egy jó kigyúrt cigánytól, úgyis menthetetlenek.

levi\'s 2009.10.08. 17:33:50

Ez egyáltalán nem csak cigány viselkedésforma, az amerikai fekete közösségekben is megfigyelhető, vagy a franciaországi araboknál. Sőt meg merném kockáztatni, hogy ha a fehérek szorulnának valahol kissebségi nyomorközeli közösségbe, ők is így viselkednének. Nem hiszem, hogy ez a "cigány magatartásforma" része lenne.
Félreértés ne essék nem azt mondom, hogy ez okés.

Shopping 2009.10.08. 17:38:40

apró hiba a cikkben: a cigányok nem ugyanolyan sokaság.

Ők a kisebbség.

2009.10.08. 17:48:43

Sajnálom a srácot akit megvertek, de akik ide beírtak, azoknak mind kívánok egy jó nagy maflást egy jó kigyúrt cigánytól, úgyis menthetetlenek.

én pedig a te jó kurva anyádnak kívánom, hogy erőszakolja meg 15 kancigány egymás után aztán szüljön neked három kisöcsit. te rohadt alja szaralak.

MySQL 2009.10.08. 17:58:05

Én az említett fősulin diplomáztam nem is olyan rég, sajnos párszor meg kellett közelítenem a józsefvárosi épületet is. FÉLELMETES volt. Gigantikus félemztelen cigányputri közepén egy szép épület, na az a főiskola. Gyakorlatilag folyamatos gyomorgörcs volt a 6-os villamostól a suliig elsétálni..

Wrex 2009.10.08. 18:04:18

@munkatarsunktol: "Rasszisták vannak a magyarok közt is, a cigányok közt is, nincs különbség, nem veszitek észre? "

Ja persze. Nincs különbség. Tessékmondani t. munkatárs, hány magyar írja ki a legteljesebb nyugalommal hogy "megyek cigányt ölni" a myvipre, pontosan tudva hogy senki egy rossz szót nem mer rá mondani? Csak mert kedves légyneksemártó roma (ez is milyen marhaság már, ha a cigánypecsenye nem rasszista, akkor a cigány sem az) pógártársaink ilyen és ehhez hasonló beszólásokkal (dzsalok magyart ölni), stukkerekkel, szamurájkardokkal feszítenek, az nem rasszizmus, nem ám!!!!

"Aki meg azt írja, hogy üldözik itthon a magyarságáért, az egy idióta"

Naja. Nem hallottál még olyat ugyebár sose, hogy valakit az árpád-sávos zászló (nemzeti címerünkben, ill. többek között a NBH címerében is szerepel) vagy éppen egy nagy-magyarországos matrica/kitűző/akármi miatt baszogatták volna. Hát persze hogy nem. Nem mondják magyarkodónak, irredentának, nácifasisztarasszistának sem, csak mert emlékezni merészel a trianon előtti időkre és/vagy szeretné visszaállítani. És mielőtt félremagyaráznád, nem gondolom úgy hogy csak az árpádsávos, nagymagyarországos a magyar. Mindenki magyar aki annak vallja magát, ld. az aradi 13-ak nagyobb része. Van aki büszke rá, van aki kevésbé, van aki így mutatja ki és van aki úgy. Amerikában minden épületen ott virít az amerikai zászló, ott érdekes módon mégsem jönnek azzal hogy "amerikaikodik".

gitáros 2009.10.08. 18:06:42

@Ó ez csak a Tomi:
Ilyen alapon az összes hasonló témájú blog kommentelőinek nagy részét is fel lehetne jelenteni. Ja, hogy azok "magyarok", mi?

TD223 2009.10.08. 18:08:45

"Mondom, a cigányok ugyanolyan sokaság, mint bármelyik másik, az volna a meglepő, ha közöttük nem volna rasszista."

Azért nem vagyunk olyan egyformák. A cigányoknál jóval több a rasszista és az erőszakra hajlamos egyén, arányaiban is.

El Paso-i macho 2009.10.08. 18:13:13

"Ez is megtörtént: egy roma csoport rasszista támadást intézett egy főiskolás diák ellen"

Ez is megtörtént? Először ugye? És teljesen véletlenül.
Nincs itt semmiféle cigánybűnözés, semmilyen gettó.
Meg persze "rosszkor volt rossz helyen".
Annyira álszent és simlis ez az írás, h a végén még elhiszem, nincs itt semmi gond.
Ez csak nagyon ritkán fordul elő, tízévente egyszer.
És különben is, ti vagytok a szemét rasszisták.
A romák ártatlanok, csak félelemből támadnak.

2009.10.08. 18:16:39

én a hétvégén elmentem egy szórakozóhely előtt, ahol egy cigánygyerek acsarkodott egy csajjal és a következőre kaptam fel a fejemet: "azzal a mocskos magyarral" aztán a következő sarkon is találkoztam egy cigánybandával, onnan is kiszűrődött egy "mocskosmagyar"-ozás. kérem ez teljesen mindennapos dolog, ne legyünk álszentek.

Akárki Akármit Mond 2009.10.08. 18:17:26

@munkatarsunktol: " Sajnálom a srácot akit megvertek, de akik ide beírtak, azoknak mind kívánok egy jó nagy maflást egy jó kigyúrt cigánytól, úgyis menthetetlenek.
"
Légyszíves jelentkezz náluk a sajátodéra, majd pedig kérd el az enyémet is, idióta...

changebug (törölt) 2009.10.08. 18:18:04

Neztem a tv-t elso gondolatom az volt, hogy a ciganyokat zavarja az iskola... hat igen.
Most rasszista vagyok ha szerintem a sajat sirjuk assak? Nem fizikalisan, kepletesen.
Kisebbsegbe kerul a magyar? Elofordulhat. Es akkor mi lesz megis - megyunk vissza a kozepkorba?
Rossebb-lasd Del-Afrika-apartheid.
Magasan kvalfikalt magyar reteg elegendo a ujratermeleshez elosztashoz az alacsonyan kvalifikalt elmegy rendfenntartonak es a cigany tobbsegnek meg dobnak egy kis kutyaeledelt-nesze allat egyel. Cinikus? Szerintem meg realis.

2009.10.08. 18:24:35

Valahogy nem érzem azt, hogy a politizáló cigány értelmiség eddig valamit is csinált volna azon kívül, hogy azt hangoztatja, hogy ők az üldözött csoport, és a jogaikat lábbal tiporják.
Félreértés ne essék, én is azt tartom hogy ők lehetnének a híd ami átvezet ezen a konfliktuson, de sajnos úgy néz ki a nagy részük megragadt a saját politikai és társadalmi pozíciójának építgetésénél, és a cigányok problémái ehhez nagyon is jó vesszőparipának bizonyulnak.

Támogatnám a cigány értelmiség fellépését az integráció mellett. És az integráció mellett az európai viselkedésnormák, illetve a beilleszkedési minták, a tanulás és az együttélés fontosságát értem, nem pedig a rasszizmusfolyamatos emlegetését pozitív diszkrimináció reményében.

Így, most pedig le lehet nácizni.

ratman_ (törölt) 2009.10.08. 18:25:35

@munkatarsunktol: én is csak hasonlókat kívánhatok neked, te véglény, remélem egy falka kancigány fog orális és anális örömöket szerezni neked felváltva, de talán még arra se vagy méltó. Szégyellem, hogy ilyen utolsó emberalatti hulladékkal kell egy országban élnem.

2009.10.08. 18:26:02

"Legföljebb eddig nem mertek előhozakodni vele, most meg került olyan, aki mer." hahaha. A jó kurva anyád. Mintha ez az első lenne. Büdös cigrók. Nem baj, én ettől csak rasszistább leszek. A végén úgyis a barnák szívnak.

statez 2009.10.08. 18:27:42

Most őszintén, érdekel bárkit is ez a "tudományos" elemzés a cigány csoportos agresszióról, viselkedéskultúráról. Ez utóbbi elnevezés pedig külön kiváltja belőlem is a csoportos agressziót, mert sok minden tapasztalok a környezetemben a cigányokkal kapcsolatban, de a kulturált viselkedésnek még a nyomát sem. Ami érdekel, hova vezetett, vezethet még ez a cigánypolitika, amit pártjaink, kormányaink és a holdudvarukba tartozó úgynevezett liberális, véleményformáló értelmiség honosított meg az elmúlt 20 évben. Hát csak ide a Tavaszmező utcába, amit nyugodtan át lehet keresztelni zsákutcának...

csongrad 2009.10.08. 18:43:44

Teljesen el képedtem az eseten, de várható volt hogy előbb útobb történik ilyen. Valamit(valamiket) nem értek kedves liberálisok:
1. Évtizedek óta megy a cigány mosdatás és a javukra a pozitiv megkülönbözetetés a közügyek,jog egyébb területen. Pl a fideszes diszcigány aktáját miért kellett 30 évre titkositani? kolompár bandita kábszernepper testvére halálos balesetet szenvedett.Vizsgálat -persze semmi?
2. Olaszliszka, Kiskunlacháza ,Tarnabodi öregnéni meggyilkolása? semmi!! Meddig kell eltürnünk,hogy a pénzünkön szaporodó paraziták miatt félnünk keljen?
Meddig lophatják a gázt a villanyt büntetlenül?
Ha valaki fellép ellenük a sajtó egyből hozzáteszi,hogy magyarok tették,és mint a Pécsett történt esetnél azonnal előzetesbe vágta a szolgai rendőrség a srácokat.Ha cigány bűnözik a sajtó nem árulja el a származását! Nem hülye emberek élnek itt, igenis tudjuk ha cigány az elkövető!
A szegregáció is tilos! Miért nem teszik be a szadista primitiv hülye cigánykölköket pl. a Lauder iskolába ?! Ott talán magasabb szinten oktathatnák őket!!
Nem vagyok jobbos sem balos sosem voltam sem liberális sem rasszista. De elég legyen már ezekből a parazitákból. Nézzük meg Olaszországot ahonnan gyorsitott eljárásban kivágják őket az országból. Elegük van belőlük a békés Finneknek is! Az Angoloknál és a Franciáknál,ahol is szép számban vannak feketék és arabok,mégis a cigány a leggyülöltebb faj !! A spanyolok már táblákkal figyelmeztetik a cigókra az autósokat!!Vajon miért szerintetek ?
Egyszer robbani fog ez a bomba és félő,hogy kurva nagyot fogsz szólni itt Europában !

Beles79 2009.10.08. 18:43:52

Üdv

Nekem csak egy kérdésem lenne a szösszenet írójához , hogy melyik városban (esetleg Budapest, akkor melyik kerületben) lakik ?
Honnan meríti a tapasztalatait, a lecsillapító cigány emberről .

csongrad 2009.10.08. 18:49:12

@Beles79: Fene jó kérdés! Én Miskolci vagyok, de békitő cigánnyal én még nem találkoztam,szerintem már nem is fogok.

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.10.08. 18:49:36

Úgy érezem, hogy egyre többen a cigányság Fel/megmentésére használják azt a kifogást, hogy az agresszió, a tudatlanság, a nincstelenség, kilátástalanság és még sorolhatnának szocializációs probléma. Nem! Az elmúlt húsz évben a cigányság túl messzire ment, túl sok szabadságot és jogot kapott, amivel sajnos ma visszaélnek. Az állam feladata lenne egy olyan rendszer kialakítása, amelyben a magyarok és cigányok egyenlő feltételek esetén egyenlő jogokat kaphatnának, ha nem tudnak beállni a sorba...csináljanak, amit akarnak!

Rasszizmus van, volt és lesz is. Ez nem újdonság! De a romák maguk generálták, azzal, hogy ingyenélők, lopnak, agresszívak, nem tudnak viselkedni, nem tudnak a társadalomba beilleszkedni. Azt hiszem ez elég ok a rasszizmusra. De fordítva? Mi magyarok mivel váltottuk ki az ő ellenszenvüket. Etetjük, itatjuk, iskoláztatjuk, életben tartjuk őket, a mi adónkból élnek.

Nem azt mondom, hogy magyar emberek között nincsenek bünőzők, rossz, hanyag, szocializálatlan emberek, de nem olyan jelentős számban, mint a cigányságon belül, és ez az elenyésző százalék sem ad okod arra, hogy a cigányság rasszista legyen a magyarsággal szemben!

És igen is Magyarországon elvárható és minden magyar el is várja, hogy a magyarok érdekeit tartsa szem előtt az állam, aki adót, járulékot fizetnek, akik fenntartják a nemzetgazdaságot (ha van egyáltalán ilyen), és ne valami senkiháziakét, akik az égvilágon semmit nem tettek eddig még le az asztalra. Majd ah igen és bebizonyították, hogy be tudnak illeszkedni a társadalomba akkor lehetnek rasszisták!

Végezetül elnézést kérek azoktól a romáktól, aki normális életet élnek, dolgoznak, és teljes mértékben a magyar társadalom részévé tudtak válni. (Mert van ilyen is!)

Stack Pointer 2009.10.08. 18:54:04

Én mint BMF-es előre sajnálom magam, mikor majd oda kell mennem előadásra\gyakorlatra. Remélem addig csinálnak valamit a cigányokkal.

El Argentino 2009.10.08. 18:57:08

Én nem rasszista vagyok, csak a c. utálom. De őket aki nem utálja, az nem lakik a közelükben. Az evolúciós fejlődésük megakadt a középkorban, olyanok, mint a vadállatok, csak megtanultak valahogy beszélni.

kuki123 2009.10.08. 18:58:09

@Ó ez csak a Tomi:

tudode miért van ez :
kuruc.info/r/2/48119/

kiemelném ezt:.....derül ki abból az anyagból, ami egy október elsejei konferencián hangzott el.

tök hihető az írásod

JOBBIKOT A PARLAMENTBE
KORMÁNYOZON A JOBBIK

warriorseby 2009.10.08. 18:59:01

Gratulálok Cikkíró, mostantól nem fogom összeszarni magam, ha szembejön velem néhány kancigány.

LOL

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.10.08. 19:01:51

Aztakurva, Mohácsi Vikike mit szól majd ehhez a főoldalas poszthoz vajon? Vagy az a másik idióta, a Miklósi "távolban felsír egy gyerek" Gábor?

csongrad 2009.10.08. 19:02:04

@s_timcsi: A cigány (leszámitva a pár elhanyagolható ezreléket) eddig is azt csinált amit akart. Ezután meg mégjobban fog höbörögni ! Ezelőtt kb 10 évvel alázatosan könyörögtek a segilykéért. Ma ugyanazok az " emberek"megölik az önkormányzati dolgozót ha 4xer annyit nem kaphat mint tavaly.Parazita patkányok, és mi pedig tenyésztjük őket!
És nem vagyok rasszista,csak egy dolgozó ember,aki nem sok mindent lát a saját adójából a korrupt rendőrökön kivűl

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.10.08. 19:06:06

alig térek magamhoz
nem az a fura, hogy megtörtént, hanem az, hogy ezt leadták a mediában

Beles79 2009.10.08. 19:10:13

@csongrad:

Én Budapesten nőttem fel a Ferencvárosban, nem új keletű viselkedési norma ez ám.
Tapasztalatok és látottak alapján azt tudom ajánlani a sulisoknak, hogy sose mászkáljanak egyedül, ha nem a sportosabb fajtából valók :)
Amióta az eszemet tudom mindig is a kisebbe vagy az egyedül sétálgatókba kötöttek bele.
A legjobb ha le se reagálod őket , persze mindig legyen résen az ember ...

S. Annyi 2009.10.08. 19:16:56

Szebb jövőt!

Ez az első eset, amikor elismerik, hogy cigány is lehet rasszista, jelen esetben magyargyűlölő. Ami történt, nem egyedi eset, számtalanszor előfordult már. Be kéne vezetni a fegyverviselést és az ilyeneket gondolkodás nélkül lelőni. Esetleg kutyatáp? Ne menjen veszendőbe már az a sok fehérje, amit a segélyek tápláltak.

matkó 2009.10.08. 19:20:07

Bsztlászló Czigányok
1911 júl 2

matkó 2009.10.08. 19:22:33

Bsztlászló = ? (Bakonyszentlászló, Győr-Moson-Sopron megye; Búcsúszentlászló, Zala megye; Bükkszentlászló, (Miskolchoz csatolva 1981-ben), Borsod-Abaúj-Zemplén megye)

El Paso-i macho 2009.10.08. 19:28:59

"Honnan meríti a tapasztalatait, a lecsillapító cigány emberről?"

A fent említett embertípus olyan, mint a Jeti. Mindenki beszél róla, de senki sem látta.

V.I.Lenin 2009.10.08. 19:38:12

...igen, igen...egy kemény jobb oldali diktatúra kellene...nem való még nekünk a demokrácia...

seahawk 2009.10.08. 19:38:38

Az amcsik alkalmaztak már valamit ami a mai napig müködik: amcsik vs. indiánok

Kopiás Attila Steve 2009.10.08. 19:47:58

Ez az egész csoportos kultúra dolog nagyon sántít. Ez egyszerűen a "sarokba szorított állat" mechanizmusa (mondom ezt az állat szó pejoratív jelentéstartalma nélkül), miszerint minél jobban félsz, minél jobban azt érzed, hogy nincs hova hátrálnod és minél kevesebbet veszíthetsz, annál erőszakosabb leszel. Ez nem etnikai, de még csak nem is csak kulturális tényező. Ha megnézed, pontosan ugyanez történik a fehér magyarokkal is: romló szociális helyzet, identitási válság, összeomló jövőkép -> azonnal beindul az erőszak és azt nézzük, kin lehet leverni a dolgot.

Ez nem ment föl senkit a felelősség alól, mindazok, akik azt kívánják, hogy minél több embert erőszakoljanak meg (lásd pl itt a kommentek), mindazok, akik kisebbségekre támadnak stb ugyanúgy felelősek tetteikért, mint akik brahiból vagy anyagi okokból sikátorban támadnak meg másokat. De ha bárki azt hiszi, hogy sarokba szorított embereket, akiknek nincs vesztenivalója, meg lehet fegyelmezni fenyegetéssel, az nagyon komoly szellemi kihívásokkal küszködik. Az egyetlen oka annak ugyanis, hogy ezek az emberek nem félnek a retorziótól, hogy már most is ugyanolyan rossz nekik, mintha megkapnák a büntetésüket, attól már nem romlik az életszínvonaluk tovább.

Ahhoz, hogy változzon a helyzet, egyszerre kell reális és vonzó jövőképet lerakni az asztalra, amiért megéri dolgozni, amihez megéri ragaszkodni, ami miatt megéri a büntetés elkerülni. Ha lehet jobb, nem akarod, hogy elveszítsd az esélyt. Ha eleve nincs esélyed, akkor nincs mit vesztened.

Ha azt látod kissrácként, hogy a becsületesen dolgozó rokonaid pontosan ugyanolyan bánásmódban részesülnek a hivatalokban, állásinterjúkon, iskolákban, utcán, tömegközlekedésen, mint a bűnözők, ha azt látod, hogy még ha tanulni és dolgozni akarsz, akkor sincs rá lehetőséged, akkor 99%, hogy nem fogsz rajta gürizni. És persze ugyanez a fehéreknél, ha azt látod, hogy hiába güriztél egész életedben, csak egyre szegényebb vagy, bármikor elveszítheted a munkád, nem tudsz mit adni a gyerekeidnek, elviszi a bank a lakást stb., akkor megintcsak nagy az esélye, hogy kijön az emberből az állat.

Egyik se jó, egyik se támogatandó, de egyiket sem lehet erővel megoldani, mert a probléma újratermeli magát. Munkalehetőségre épülő stabil szociális háttér és pozitív jövőkép kell, anélkül semmi nem fog változni.

2009.10.08. 19:51:28

Az a gond, hogy nálunk még hülyítik azzal a népet, hogy a cigányoknak be kell illeszkednie és ehhez csak egy kis pénz és odafigyelés szükséges. A világon sehol, soha nem illeszkedtek be a cigányok. Amerikában sem, Angliában sem, Kanadában sem. Nem dolgozni mennek oda, mert akkor munkavállalási engedélyért foyamodnának. De ők azt meg se próbálják, csak a menekült státusz kell nekik, hogy segélyt kaphassanak. Még Indiában is lenézik őket, mert már ott se dolgoztak.
Beilleszkedni nem akarnak. Mi meg költjük rájuk a sok pénzt, amiből a fehér dolgozó embereket kellene támogatni inkább.
Ebben a témában olvasható ez a blogbejegyzés is:
fagyongy.blog.hu/2009/08/17/legyunk_hunok

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2009.10.08. 19:51:48

"De a kiáradó, a résztvevők számával együtt növekvő agresszivitás kevés alkalommal sem tűrhető."

Ez jó, helyes volt leírni. Kár, hogy kissé eltűnik a szövegben, mert mostanában ez a legfontosabb tanulsága a mindenkinek habozás nélkül nekieső cigányokról beszámoló híreknek.

bright.side 2009.10.08. 19:52:39

Hogy ne lenne köztük is rasszista? És igen, tömegben rasszistábbak a megfelelő hangadó mögött. Nevezhetjük tömegpszihózisnak, vagy aminek akarjuk, én leginkább birkaszellemnek szoktam. Még jó, hogy egyelőre egyenruhájuk nincs, mint az ellenérdekelt alakulatnak.
És mindig az a tétel jut eszembe ilyenkor, hogy "A rasszizmust sokszor az ellene folytatott harc tartja életben".

Illumination 2009.10.08. 19:55:44

Persze, ez közös vonás a két táborban, na de mutasson már valaki olyan esetet, amikor 15(!) magyar állt körbe egyetlen cigányt...

schdl (törölt) 2009.10.08. 19:59:15

Ez szánalmas.
Ha valaki bánt egy cigányt, akkor másnap Mohácsi fröcsögi tele a nemzetközi médiát azzal, mekkora rasszizmus, kirekesztés, fajgyűlölet, stb van Magyarországon.
Fordított esetben most mi történik?
Csak hogy a posztból idézzek:
"Őszintén szólva nincs ebben semmi meglepő."
Ez tényleg segíti a "társadalmi megbékélést" Gratulálok.

Megélhetési rasszista 2009.10.08. 20:00:46

"A cigányok éppen olyan emberek, mint bárki más" - azért ez a tények erős ferdítése.

egyittlakó (törölt) 2009.10.08. 20:02:13

@Ó ez csak a Tomi: "Külön munkaág lett a cigányfajvédés és sikerült eljutnunk oda, hogy gyakorlatilag, minket MAGYAROKAT seki nem véd meg senkitől, a cigányokat meg azt csinálnak amit akarnak."

A magyart kisbetűvel írják, tirpák.

"Szebb jövőt"

Bazdmeg a nyilas jövődet, köcsög.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2009.10.08. 20:02:26

@bright.side: "A rasszizmust sokszor az ellene folytatott harc tartja életben." Nagy mondás. Gondolatban ne felejtsük alkalmazni a rasszizmus elitjét képező antiszemitizmusra is, amikor számos ezt kötelességének érző ember ezredszer sírja teli a kalapját azon keseregve, tüntetőleg, hogy a szentségit, még mindig nem mindenki szereti a zsidókat. Ha hallgatnának egy ideig, akkor el is feledkezhetnénk végre a zsidókról.

baliquez 2009.10.08. 20:15:09

@KA_Steve: Hogyne, megfelelési kényszerből gyilkolnak. Megpróbálnak beilleszkedni, ezért lopnak.

Nagyon tévedsz, ezt csak erővel lehet megoldani. A lumpenséget mint egy rákos daganatot ki kell irtani, egy ekkora túlburjánzott koloncot vivő társadalom nem lehet versenyképes, nem lehet fejlődőképes. Ki kell takarítani.

Van erre megoldás, bevált módszer. Jogok akkor járjanak ha a kötelesség kipipálva. A semmiért ne járjon semmi. Ha valaki a kertjét és a háza táját nem hajlandó kitakarítani, és/vagy a szoba sarkába szarik ahelyett hogy legalább egy gödröt ásna meg négy furnérlapból meg egy ötödikből budit szögelne, aki konkrétan súlyos terhére van a környezetére választott életvitele miatt az nem ember. Az egy szubhumán lény. Ne járjanak neki emberi jogok csak azért mert két lábon jár. Bőrszínfüggetlenül.

Azokat akik pedig még megpróbálják megmagyarázni hogy az általuk felbőszített és mindenek felett állóként pátyolgatott, bűnözésre és magyarellenes terrorra uszított cigányokat továbbra is védeni kell és elnézni embertelen, vadállati kegyetlenségüket, bizony fel kellene kötni az első adandó alkalommal. Az összes hazaárulónak vagyonelkobzást és alaphangon minimum száműzetést de inkább valami tisztességes mezőgazdasági munkát amivel idővel törleszhetik az ellopott közpénzeket.

Azért is mert ennél az esetnél képesek voltak pofátlanul azt állítani hogy egyedi, különleges dolog ha cigány támad magyarra, rasszizmusból. Ehhez képes a rendőrség valami 1500 súlyos esetet vizsgált amikor retek támadt fehérre, a cigányok elleni sorozatgyilkosság kapcsán, a "nyomozás" folytán. Nyilvánvaló hogy ha egy kicsit megkapargatná valaki akkor titkosítanák az egészet ötszáz évre, egyértelműen kormányzati érdek a cigányok terrorra uszítása és a magyarok jogos felhördülésének beindítása.

Meg lehet nézni, csak az index utóbbi pár hetét, szájbarágó vezércikkek: ismerjük meg a védendő és becsülendő cigány kultúrát, ismerjük meg a cigányok eredetét, ismerjük meg hogy milyen értékes és különleges tagjai a társadalomnak. Aztán hogy jaj, jéé, hát rasszisták is vannak köztük. De furcsa. Milyen érdekes. Eddig meg a Holdon éltek ezek a fajvédő, hazaáruló cigányterror-kitervelő mocskok, ugye? És mindezt meg higgyük is el?

Mikor már évek óta tapasztalható napi rendszerességgel, hogy a kis purdék leköpködnek meg büdösparasztoznak polgárokat, akiknek az adója nélkül, akiknek a minimum negyed de inkább harmad ÉVNYI munkájuk nélkül szarni sem tudnának mit, maximum agyagot? Higgyük el hogy minderről pont ők nem tudnak? Akik ezt a vészt a nyakunkra hozták?

Hát nem. Azt pedig ne felejtsük el hogy ha egy cigányhorda megsebesít, neadjisten megöl egy fehért, akkor nem csak ők a hunyók. A cigányterror csak a fegyver az igazi bűnözők kezében, akiknek az a legjobb ha a káoszban az emberek a hordától féltik az életüket és a vagyonukat, addig sem azért tüntetnek hogy eladják az országot az utolsó szögig.

Ők az ellenség. Mindegy hogy vörös vagy narancsszínű, a szívük fekete, mint az orkoké.

Magánbörtönök - nem szabadidőközpont mint most, bűnözőkiképző-szanatóriumok, hanem MUNKAtáborok, a fiatal lumpennek átnevelőtáborok szükségesek, másképp nem fognak integrálódni, nincs mintájuk, egy antitársadalom a lumpeneké. Bőrszínfüggetlenül.

Ó ez csak a Tomi 2009.10.08. 20:17:17

@egyittlakó: Neked is, bocs, neked is azért nagy a pofád, mert nem cigányok a szomszédaid :)

lolperec 2009.10.08. 20:29:07

hogy fogalmazzak.. ha jöttem volna a tavaszmezőn egy pótosifával és előttem rohantak volna a gyerek után, lassítás helyett gyorsítottam volna..

ehelyett ott álltam és néztem döbbenten mint sokan mások.. :S
ha beleszólok retteghetek, amíg a főiskolára járok..
diplomaosztó után első dolgom lesz venni egy repjegyet és messzire települni szenny hazámtól.. szégyen.. :(

Csillagszemű Juhász 2009.10.08. 20:30:16

Kétféle ember él Európában: amelyik utálja a cigányokat és amelyik ezt letagadja. Semmilyen kultúrát, értéket, tulajdont nem tisztelő, öntörvényű csürhe. Kérem a médiában szónokló "liberális" személyeket, hogy ne csak dumával, hanem tettekkel álljanak ki a kirekesztés ellen. Ózdi nyaraló, gyereket be lehet íratni suliba a szegregáció ellen lázadva. Esetleg lehet ezeknek munkát adni TV-ben, rádióban, újságnál, hírportálnál. És nem arra a 3 diplomásra gondolok, mert azok találnak munkát. A sok "áldozatra", akik a rendszer áldozatai és ezért nem tudtak 6 osztályt elvégezni. Pedig ők annyira, de annyira dolgoznának.

El Argentino 2009.10.08. 20:33:15

@Ó ez csak a Tomi: sztem ő maga egy barna bőrű egyed

baliquez 2009.10.08. 20:35:12

@lolperec: Nem megoldás ha lelépsz, nem a hazád a szenny hanem az aki nem tesz érte hogy ki legyen takarítva belőle a mocsok.

MP 2009.10.08. 20:41:33

Hát hogy ez ne lenne meglepő az azért erős kijelentés. Nekem még nem volt bajom cigánnyal anyagi kárt kivéve de talán nem ártana meghúzniuk magukat mert az amit csinálnak az egyre inkább bicskanyitogató.

S. Annyi 2009.10.08. 20:45:28

Megy a moderálás ezerrel. Ez egy moderált ország.

félemelet 2009.10.08. 20:47:44

El Argentino:
A Magdolna utcában lakom, a nyócker szívében (vagy inkább májában?) - és egyáltalán nem gyűlölöm a cigányokat.
(Nem vagyok cigány, ha a logikai következtetéshez ez a kitétel még ködös lenne...)

Jelzem továbbá, hogy a tudomány aktuálisan elfogadott nézetei szerint bár az emberi faj evolúciója nyilvánvalóan nem állt meg, az emberi faj genetikailag meghatározott karakterisztikája sokezer év óta változatlan. Hogy a "sokezer" mennyit jelent, arra még nem adott pontos választ a tudomány, de hogy az általad említett középkor óta lényegében biztosan változatlan, nos, az tény. Csak azért említem ezt meg, hogy a jövőben ne beszélj hülyeségeket...

El Argentino 2009.10.08. 21:04:11

@félemelet: A fene, gondoltam egy próbát megér. Nem utálod? Nos nem lehet mindenki tökéletes.
Genetikailag változatlan ez igaz, akkor javítok, a cigányság társadalmi és szociális viselkedése az a germánsággal mutat rokon vonásokat, annyi kitétellel, hogy a mai jogrendszerben alkalmazott kiskapukat és a médiát előszeretettel használják védelmül.

félemelet 2009.10.08. 21:20:29

@El Argentino:
nem világos számomra, hogy mit értesz "germánság" alatt. De nem is ez a lényeg, értem a mondandód lényegét.
Ellenben, attól tartok, összekeversz embercsoportokat. Jogrendszerünk kiskapuinak kihasználása abszolút nem jellemző a cigányságra - ez kis hazánkban sokkal jellemzőbb a nem cigány népességre (pl. egyetlen roma BKV-s vezető arcpirító juttatásáról sem olvastam a hírekben :-D). A cigányságra úgy statisztikailag sokkal inkább jellemző a jogrendünkkel nyíltan ellentétes attitűd.

A cigányok védelmére szintén nem a cigányok használják a médiát, hanem a nem cigányok. (Amúgy nem értem, mennyiben immanens bűn a médiát arra használni, amire részben való.)

A meglátásom az, hogy a cigánysággal kapcsolatos problémák megoldatlansága két dologból adódik:
1. A cigányokat nem gyűlölők hazugságaiból.
2. A cigányokat gyűlölők hazugságaiból.

Annak ellenére, hogy érzelmileg jobban irritál a 2. pontban szereplő alany, intellektuális szempontból mindkét pont alanyai pont ugyanúgy irritálnak.

El Argentino 2009.10.08. 21:27:43

@félemelet: Nem is BKV-s stiklikre gondolok. Elég az, hogy a rendőrök nem mernek fellépni ellenük (amelyik nem korrupt), nem védheted meg magad a saját portádon, ezek mind-mind kiskapuk. Bezzeg a finnek... :)
Hazugság + azért a kisebbségek felkarolása és a fene nagy liberalizmus mely nem vezet szinte sehova.

Rock me Amadeus 2009.10.08. 21:29:09

Nyissák ki, nyissák ki!

NYITOM MÁR!

Joe84 2009.10.08. 21:35:26

"A cigányok éppen olyan emberek, mint bárki más, közöttük ugyanúgy vannak rasszisták, mint bármely etnikum soraiban"

NEM!

A cigányok támadása szinte mindig magyarok ellen irányul (kivéve, mikor a romabuli végén összeverik egymást).
A magyarokat mindig rasszista indítékból támadják meg a cigányok (Szögi Lajos esete "Öld meg a magyart!"). Egy olyan esetet sem tudok, amikor nem magyargyűlöletből támadtak, gyilkoltak volna.
Cigányéknál bevett szokás, hogy gyűlölik az eltartóikat, amikor csak lehet próbálnak beléjük rúgni, amikor meg a többségi társadalom cigánybűnözést emleget, akkor megy a liberális sírás, hogy micsoda rasszizmus van itt.

3@n 2009.10.08. 21:43:44

"A cigányok éppen olyan emberek, mint bárki más..." Ezt azért át kellett volna gondolni mielőtt leírod.

félemelet 2009.10.09. 04:49:32

@El Argentino:
Félek, tévedsz... a "nem védheted meg magad a portádon" nem kiskapu, hanem a magyar jogrend része, tekintve, hogy a magyar jogrend erősen nem támogatja az önbíráskodást.
(Remélem, "megvédeni magad" alatt nem arra gondoltál, hogy áramot vezetsz az uborkáskertbe, hogy feltétlenül dögöljön meg az, aki oda lopni betér... Bevallom, én mélyen szomorú lennék, ha egy magántulajdonában sértett polgár agyonlőné sörétespuskával a hülye 15 éves fiamat, amikor az összegraffitizi a kertkapuját. Már csak azért is, mert így sajnos elesnék attól a lehetőségtől, hogy én magam pofozhassam fel...)

Az egyik ismerősöm például BKV-bérleteket hamisít kisüzemi méretekben és 5 rugóért árusítja - tehát folytatólagosan meglop engem és az összes kedves ismerősét. Mindezt úgy teszi, hogy fesztelenül küld körlevelet, hogy kinek kell bérlet. Egészen biztos vagyok abban, hogy jópáran minden fenntartás nélkül válaszolnak is neki, mégpedig a lehető legkedvesebb formában, pl. így: "á, már megvettem az ehavi bérletet! majd jövő hónapban... de azért köszi!"

E kedves ismerősöm az, aki a legfesztelenebbül szokott cigányozni...

(Ez csak egy példa, tudod, "kinek nem inge..." alapon...)

Bencsik Gábor · http://www.magyarmercurius.hu 2009.10.09. 09:17:54

@Beles79: A nyóckerben nőttem fel, sokáig a 7. kerületben laktam és dolgoztam, most a 6-ban lakom (a külső részén), van itt cigány doszt. Nem ezen múlik.

Bencsik Gábor · http://www.magyarmercurius.hu 2009.10.09. 09:22:00

@Pásztortáska: kösz, ezek közül lesz az egyik, tán a borsodi.

bright.side 2009.10.09. 10:53:26

@Androsz: Ez pontosan így van. Zsidózásra, feketékre is nyugodtan érthető. Ha jól emlékszem a mondás a feketékkel kapcsolatban született.

Jurganov 2009.10.09. 13:02:41

@félemelet: azért a fiad graffitije talán nem említhető egynapon azzal, hogy 6-8 jómunkásember bemegy a házadba és elvisznek mindent. szó szerint mindent. vagy azzal, hogy a házad valójában egy tesco, mert ha kell valami fesztelenül átlépnek hozzád és elviszik. tehát ügyesen ferdítesz, de....

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.10.09. 15:39:05

@seahawk: ez még sosem jutott eszembe, de tényleg, a rezervátumok ötlete kézenfekvő lehetne. Az a probléma, hogy valószínűleg még inkább csoportosan járnának "megélhetési-bűnözni", mint most, pedig már ez sem elhanyagolható.

A megoldás az erőszakkal kikényszerített integráció és az európai normák elfogadtatása. Semmi más. Aki erre nem képes, attól meg kell vonni az állampolgárságot, és mehet isten hírével.

csokosszaju 2020.05.28. 20:58:01

nem olyan sokára mi leszünk kevesebben...és akkor jaj nekünk
süti beállítások módosítása