Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Frick László Intézet: @Pipas: Mitőllenne zavaros? A "cigányok"Magyarországon több korszakban többfelől,több okból és nem... (2021.04.11. 06:17) A vajda, aki nincs
  • csokosszaju: nem olyan sokára mi leszünk kevesebben...és akkor jaj nekünk (2020.05.28. 20:58) Gádzsóverés a Józsefvárosban
  • Dread Naughty: Csak jelzem, hogy a cigányság nem egységes forrásból származik(ahogy pl. a zsidók sem). Vannak az ... (2018.11.18. 18:13) Gének
  • HargitaIhenrIK: Csak mondom. Olyan megnyitojuk volt hogy csuhaj.. nmaahc.si.edu/ (2016.11.06. 03:21) Cigány múzeum
  • Szúrófény: Papír kell, bizonyítvány! Papír kell: bizonyítvány Azzal virít, aki hitvány! Tanult ő, férges esz... (2015.01.24. 07:59) Hócipő

Hócipő

Bencsik Gábor 2013.01.17. 08:08

Az alábbiakban nincs semmi reprezentatív. Csupán ismerőseimmel beszélgetve szűrtem le a következtetést. Mégis azt hiszem, hogy van benne általános érvényű tartalom.

A lényeg: az embereknek már tényleg tele van a hócipőjük a cigányokkal. Stabil liberális barátaim és ismerőseim, akik amúgy teljes hittel szidják a jobboldali kormányt és őszintén féltik a demokráciát, a cigányokkal kapcsolatban egyre sarkosabb álláspontot képviselnek: ez már tűrhetetlen. Nem a gyilkosságok és durva ügyek (értelmes ember belátja, hogy ilyenek minden nemzetiség körében előfordulnak), hanem a lakhatatlanná váló városrészek, a gátlástalan semmittevés, az elviselhetetlen hangosság, a tolakodó agresszivitás, a szinte törvényszerűen bekövetkező atrocitások, amik érik az embert, ha cigányok csoportjaival kerül akár csak passzív kapcsolatba.

Úgy érzem, hogy a közhangulat az utóbbi néhány évben átbillent, nem kis részben a Jobbik tabudöntő politizálása következtében. Az a tény, hogy a Fidesz, ha nem is látványosan, de egyértelműen beleállt a Bayer-cikk által felvetett vonalba, azt jelzi, hogy elemzőik világosan érzékelik ezt a változást. Cigányjog-védéssel 2014-ben csak bukni lehet a választásokon – ha a baloldal ezt nem veszi észre, maga alatt vágja az amúgy sem túl vaskos fát.

Jó ez nekünk? – kérdezték minden személyi változás után az emberek az ötvenes években. Jó ez nekünk, hogy; nem a rasszizmus, nem a cigányellenesség, de a cigányokkal szembeni türelmetlenség megerősödött?

A válasz kézenfekvő. Ha Magyarország szellemi emberei ezt arra használják fel, hogy megtörjék a zsákutcás, a politikai korrektség álarca alatt nyomuló, mindenért a rasszista többséget okoló közbeszéd hegemóniáját, és őszinte közbeszéddel váltsák fel, akkor jó. Ha viszont a vadakat, a radikálisokat segíti a végrehajtó hatalomba, jaj nekünk.

Szóval jó lesz vigyázni. Megnőtt minden, a cigányok ügyében kimondott szó súlya.

Címkék: fidesz jobbik cigányok bayer zsolt cigánypolitika

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyokrol.blog.hu/api/trackback/id/tr235023022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2015.01.24. 07:57:45

A remete levele:
Kedves komám Gábor!

Régen nem írtam már, de most múszáj! Tudod mióta meg szűntem kuriózum lenni, a városba is meg szaporodék a „remete” Nem jönnek már felém se! Szóval üldögélek, bámészkodok a Bódva, meg a világ folyásán! Arra gyüttem rá, hogy mindig vótak szegények, gazdagok. Általjában, az ügyeskedő gazemberekbűl lettek a gazdagok, akik „nemes uraknak” neveztették magukat. Aztán vótak, akik színtén gazemberek, de szegények maradtak. No ezek kitalálták, hogy fellázítják a többit, a gazdagokat elűzik, oszt maguk ülnek a helyébe! Ők lesznek a gazdagok, az urak azontúl! No mivel nagy vót az ínség, a nyomor, sok a szegény ember, sokan mellé álltak, működött a dolog. A gazdagot, elűzték, agyonütték, vagy elmenekült. Sok senkiházi, a vagyonba, hatalomba béleült, oszt megállt a tudomány! Elfogyott, a lopni „államosítani” való! Maradt a rideg való, nem értünk semmihez, leginkább ahho, amihez kéne! Elvegyük a másét, addig tiszta sor! De ha ki írtottuk a mást, nem maradt kitűl elszedni! Államosítás, utána beszolgáltatás, Békekölcsön, külföldi kőccsőn,
Hogy valahogy működjön, az ostobák uralma!
No de ez se ment, végtelenségig. Kitalálták a rendszerváltást! Mégis jobb a régi! Ami szar vót, de működött, az övék meg nem működik! No váltottak, mint a részeges váltókezelő, a „rendszerváltók” de a sínhez nem nyúltak! Az a régi maradt! Meg a masiniszták, állomásfőnökök, így maradt a régi vonal, a pálya, amely az Istennek se megy az jólét fele csak a pusztagödör fele, amerre építették majd ötven évig! Köccsön már nem kapnak, a megszorítás járja! A pórnépnek, igavonónak! Garantált minimál bér, hogy éhen ne dögöljél, azér! (a kódussá tetteknek segély, meg közmunka! Nem rabszolga, csak elrendelt, a valódi helyett! Piramis helyett meg stadion, az majd olyan régi!) Maguknak ötször annyinál kezdődik, mert ők állapítják meg!
Közbe alakul ám a mennjország! Már a kisrádiómat is bevágtam mérgembe a Bódvába! Hazudjon másnak, nekem ne! Mára a régi szép kommunista időket is felülmúlja! El nem kopnak az önfényező smirgli alatt! Már gondolom semmi se maradt, csak hiányzik a marha gyerek, ki megmondaná „A király meztelen!”
No ennyi morgásom van mára! Isten megáldjon fijam, te hogyan viseled, ezeket az új, korábbinál is butább majmokat?
2014-01-02.

Szúrófény 2015.01.24. 07:59:25

Papír kell, bizonyítvány!

Papír kell: bizonyítvány
Azzal virít, aki hitvány!
Tanult ő, férges eszmét!
Megtoldotta ezt, még!
Pártos hazudozással!
Nem cserél mással!
Ettől, ezzel hatalmas!
Terhe rém fájdalmas!
Akár a baromsága!
Kinevezte kormánya!
Ez ám a lényeg!
Hírneve, TV fényes
Ebbe pusztulsz bele!
Kilógsz, gázolt kutya bele!
Vánszorogsz, árokparton!
Jó világ, ez nagyon!
Ugatják néked!
Te ugyan féled,
Nagy jóságukat
De erősebb kutya ugat!
Te, csak félre morogsz,
Fellázadni, sose fogsz!
2015-01-24
süti beállítások módosítása