Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Frick László Intézet: @Pipas: Mitőllenne zavaros? A "cigányok"Magyarországon több korszakban többfelől,több okból és nem... (2021.04.11. 06:17) A vajda, aki nincs
  • csokosszaju: nem olyan sokára mi leszünk kevesebben...és akkor jaj nekünk (2020.05.28. 20:58) Gádzsóverés a Józsefvárosban
  • Dread Naughty: Csak jelzem, hogy a cigányság nem egységes forrásból származik(ahogy pl. a zsidók sem). Vannak az ... (2018.11.18. 18:13) Gének
  • HargitaIhenrIK: Csak mondom. Olyan megnyitojuk volt hogy csuhaj.. nmaahc.si.edu/ (2016.11.06. 03:21) Cigány múzeum
  • Szúrófény: Papír kell, bizonyítvány! Papír kell: bizonyítvány Azzal virít, aki hitvány! Tanult ő, férges esz... (2015.01.24. 07:59) Hócipő

Előre a katasztrófába

Bencsik Gábor 2012.11.06. 07:47

Száz év múlva az akkori diákok hitetlenkedve faggatják majd tanáraikat: az tényleg úgy volt, hogy a 20. század végén, 21. század elején a mértékadó értelmiségiek megakadályozták az államokat abban, hogy hiteles adatokat gyűjtsenek legégetőbb problémáikról? Az tényleg úgy volt, hogy ezekben a végzetes évtizedekben tilos volt pontosan számba venni, hogy hány cigány él Magyarországon, közülük hányan beások, oláhcigányok, romungrók, kárpátiak? Az tényleg úgy volt, hogy tilos volt tudni, közülük milyen számban voltak bűncselekményért elítéltek, deviánsok? És tényleg tilos volt tudni, melyik csoportban hány gyerek születik, merre haladnak a demográfiai folyamatok?

Tényleg úgy volt, válaszolja a professzor. A diákok megdöbbenve hallgatnak el. Akkor ennek a régi Európának valóban össze kellett omlania. Az ilyen önpusztító kultúra nem érdemli meg, hogy fennmaradjon.

Olvasom Pokol Béla könyvét, Európa végnapjairól (alcíme: A demográfiai összeroppanás következményei). Több hibája is van ennek a Kasszandra-kötetnek, a lényeg azonban hátborzongatóan igaz. A „magyar” nők reprodukciós hányadosa 1,3-1,4, a cigányoké bőven 2 fölött. A jövő kiszámítása nem egy bonyolult matematikai feladvány: ötven év múlva az ország lakosságának fele cigány lesz.

Tudnak dolgozni a cigányok, csak munkát kell nekik adni – mondta egy cigány vezető a közelmúltban. Ezzel a kijelentéssel nem az a baj, hogy manapság a munkát nem kapják, hanem szerzik (miért kellene a cigányokkal kivételt tenni). Az igazi baj, hogy így, általánosan mondva nem igaz. Röviden: a cigányok nem tudnak dolgozni. Bővített mondatban: a hagyományos cigány közösségben élő, abban felnevelkedett cigányok nem tudnak olyan fegyelmezetten és hatékonyan dolgozni, mint más népek.

Ez a blog minden erejével azon igyekszik, hogy megértse és megértesse, a hagyományos társadalmi struktúrában élő cigányok miért nem képesek olyan minőségű munkára, mint mások. Nincs ebben egy szemernyi genetika sem, sem pedig kirekesztés vagy előítélet. Ténymegállapítás van, mint az, hogy a görög társadalom egésze nem képes olyan fegyelmezett és hatékony munkára, mint például a német.

Nézzünk szembe a tényekkel, mielőtt ránk döntik a házat, mint egy buldózer: ha Magyarország munkaképes lakosságának fele a hagyományos cigány közösségben felnevelkedett cigány lesz, az egyenlő lesz a totális összeomlással. Ezt a jövőt bárki már most megszemlélheti, ha ellátogat egy olyan faluba, ahol a többség cigány. Miközben jogvédő széplelkek az emberi jogokról és kirekesztésről papolnak, a gyerekeink egyáltalán nem távoli jövőjét a civilizációs összeomlás fenyegeti.

c_blog_20121105.jpg

Pokol Béla azonban, aki adatok sokaságával támasztja alá ezt a szörnyű forgatókönyvet, szükségszerűen elkövet egy hibát: nem tesz különbséget a cigányok között. Nem tudja, mert nem tudhatja, hogy közülük hányan vannak a sokkal kisebb problémát jelentő beások és kárpáti cigányok, nem tudja, mert nem tudhatja, hogy mennyi a romungró, milyen ütemű a többségi társadalomba való beolvadás (pedig ezres nagyságrendről van szó), mennyi a bevándorlás és kivándorlás mérlege. Nem tud semmi részletet. Mert azok számbavételét tilalmazza a politikai korrektségnek nevezett önpusztító elmebaj.

Mintha egy orvos megtiltaná magának, hogy felállítsa a diagnózist, hogy lázat mérjen, hogy megkopogtassa a paciens hátát, hogy vérmintát elemezzen. Ha a magyar kormány, a lakosság iránti felelősségtől vezetve elkezdene pontos adatokat gyűjteni és publikálni a cigányságról, Cohn-Bendit és elvtársai már másnap vörös fejjel üvöltenék: fasiszták!

Ha majd a vihar itt tombol a fejünk felett, akkor lesz bátorságunk figyelmen kívül hagyni ezeket az üvöltözőket. De lehet, hogy a gyerekeink jövője megy rá a késlekedésre.

A mai képen népes cigány szalonzenekar látható, a viseletek alapján az 1900-as évek legelejéről. A kép azt az időszakot örökíti meg, amikor a cigányzene már végleg kinőtt a paraszti, vidéki gyerekkorából, és teljes értékű városi könnyűzeneként szolgálta a nagyérdeműt. Húsz-harminc év elteltével ezt a szerepet átveszi tőle a modern tánczenekar (jazzband), és a cigányzene visszatér a népies kultúrkörbe. A zenészek is újra zsinóros mellénybe bújnak, visszaidézve a 18-19. századi elődeiket.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyokrol.blog.hu/api/trackback/id/tr364893067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valleyfloydroad 2012.11.07. 14:33:42

Sajnos a bejegyzés minden szavával egyet kell érteni. Akik ma a fejüket a homokba dugják és nem hajlandóak a problémákat a helyén kezelni, azok valószínűleg ezt abból az önző elképzelésből teszik, hogy ez a katasztrófa úgysem az ő életükben fog bekövetkezni. A gyermekeik pedig úgyis valami jónevű nyugati egyetemen tanulnak majd és onnan sose jönnek haza.
Érdekes, hogy Havas Henrik, aki az ATV-ben műsorvezető, a Heti Válasznak adott interjújában ( hetivalasz.hu/itthon/vervad-56761/ ) is itt látja a problémák gyökerét, hogy nem beszélhetünk számokról, tényekről, mert nem fér bele a pol. korrektségbe. De ha nem tudjuk a tényeket, ha nincsenek számok, akkor hogyan is kezelhetnénk a problémát? Azért ez jó jel, hogy a ballib oldalon is van valaki, aki fölemeli a hangját. Remélhetőleg azért a józan ész egyszer csak győzni fog, talán még idejében!

Sodan 2012.11.07. 15:16:52

Tisztelt Bencsik Gábor úr!
ön menyi pénzt kapott, hogy ilyen hamisságokkal vádolja a magyar cigányainkat?
Igenis tudnak fegyelmezetten dolgozni és mérnöki pontossággal is ha erre szükség van. A cigányság már szakmailag éretté fejlődött, de ez a rendszer mindenképp mélybe taszítja, mint ön is.
A cigányságot rendszerváltáskor megfosztották minden munka lehetőségtől ezt ne tagadja senki se.
Azóta folyamatosan egyre többen találnak munkát, gyárakban, üzemekben.
Egyre több a többdiplomás roma annak ellenére, hogy szegregálják őket és silány oktatásban részesítik akarva. Ha ezeket nem veszünk tudomásul akkor homokba dugjuk a fejünket.
A cigányság élni akar, dolgozni és tanulni az ország hasznos tagja lenni, ha megengednék.
De mintha harmadrendű állampolgárai lennének a cigányok ebben az országban A kötelességüket hangoztassák, de jogaikat megfosszák.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2012.11.08. 09:22:47

Nagyon jó ez a kép.

Ami a bejegyzést illeti, teljesen jogos a kritika, de azt sem szabad elhallgatni, hogy a polkorrektség is válasz egy jelenségre. Nem azért akarják "eltitkolni" a részleteket, mert gonoszok vagy hülyék, hanem azért, mert tudják, hogy azokat az adatokat mire használnák azok, akik szintén nem gonoszok vagy hülyék, ellenben szintén nem akarnak egy lépésnél többel előre gondolkodni. Kettőn áll a vásár, és párbeszéd kell hozzá.

Sodan 2012.11.08. 11:24:26

Őrizetbe vette a rendőrség hétfőn azt az idős szarvasi férfit, aki a gyanú szerint fenyegetéssel több alkalommal kényszerítette két 12 évesnél kisebb lányát, hogy közösüljenek vele.

Az eddigi adatok szerint egy 64 éves szarvasi férfi többször kényszerítette fenyegetéssel két 12 évnél fiatalabb lányát, hogy közösüljenek vele. A férfit a rendőrség hétfőn fogta el a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével.

Az idős embert őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a Békéscsabai Városi Bíróság kedden el is rendelt.

Nos a akkor a magyarság vérfertőzésével mi van Bencsik úr? Íme a példa a magyarság vérfertőzéséről.

Bencsik Gábor · http://www.magyarmercurius.hu 2012.11.08. 13:16:26

@Sodan: Tisztelt uram, a cigány vérfertőzés szerintem is ökörség, illetve az ilyennek semmi köze az illető cigányságához, inkább a nyomorkultúra sajátja, etnikai meghatározottság nélkül. Pénzt pedig nem kapok azért, amit itt a blogon írok (az újságcikkekért igen, de az egy másik eset).

balszerencselovag 2012.11.18. 10:32:15

Nagyon tetszett a képeskönyv, de még inkább a szöveges rész világképe, ezért rákerestem, és jutottam el ide. Már épp hozzá akartam szólni, mikor eszembe jutott, hogy létezik valami olyasmi meghatározás, hogy "cigány az, akit a környezete annak tart". Rákerestem erre is, és mit mondjak, roppant tanulságos összefüggés kezdett kibontatozni, melyben hirtelen, mintegy magától elhelyeződött t. Szerző úr megközelítése is. Nem leértékelődött, hanem elhelyeződött.

Bencsik úr, mi a véleménye a fent írt "szociológiai" cigány-definicióról?

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2012.11.18. 14:04:27

@szégyenbélyeggyűjtő: Tudtommal ennek a definíciónak az eredetije nem a cigányokra, hanem a zsidókra vonatkozik:
Zsidó az, akit embertársai zsidónak tartanak.
Nem tettem idézőjelet, mert nem emlékszem a pontos mondatra, de nagyjából így szólt, és Jean-Paul Sartre Vádirat az antiszemitizmus ellen című könyvéből való. Ugyan én nem foglalkoztam soha ezzel a kérdéssel, de úgy rémlik, elég nagy vitát kavart ez a definíció, az egyébként kommunista humanista Sartre nem kevés baloldalinál rúgta el vele a pettyest.

balszerencselovag 2012.11.18. 17:45:59

@mistinguett: Érdekes utalás, főleg Sartre azon tételének fényében, hogy "a pokol a többi ember".

Bencsik Gábor · http://www.magyarmercurius.hu 2012.11.19. 09:29:22

@szégyenbélyeg-gyűjtő: Azt hiszem, már írtam korábban, hogy a cigányokkal kapcsolatban éles kontúrok nem használhatók. Az egyén etnikai hovatartozásával kapcsolatban sem, hiszen sokan vannak etnikai szempontból "út közben" - erről is szólt már bejegyzés. Szóval szerintem az tekinthető cigánynak, akit a környezete annak tart, és ő maga is annak tartja magát. Az esetek kilencven százalékában ez egyértelmű, tíz százalékában nem. Az "etnikailag cigány" viszont nem azonos a cigány társadalmi struktúrában élővel. Kathy Horváth Lajos zseniális hegedűművész, aki művészpolgár társadalmi struktúrában él, cigánysága azonban sem a maga, sem a környezete számára nem kérdéses. Amikor tehát cigány társadalmi struktúráról ebszélek, akkor nem etnikai meghatározást használok - noha a hagyományos cigány társadalmi struktúrában igen kevés nemcigány etnikumú ember él. Tudom, hogy ez így bonyolítja a dolgot, de sajnos a probléma is elég bonyolult, egyszerű válaszokkal nem megyünk semmire.

balszerencselovag 2012.11.19. 20:41:20

Az alábbi kis holivudi filmrészlet szerintem perdöntő jelentőségű adalék ahhoz, hogy cigánynak lenni genetikai vagy szociális kérdés-e.

www.youtube.com/watch?v=SSzu_uEq0_g

aszterixagall 2012.11.20. 10:39:54

@balszerencselovag:

Ők nem irish travellerek? Gondolom hasonlóan élnek, mint a brit cigányok és fordító a kedvünkért dzsipóként utal rájuk, hogy nagyjából értsük, mi van.

bispora 2013.01.29. 14:06:58

Nem akarom elkeseríteni a szerzőt, de a magyar állampolgárságú nők fertilitási rátája (ami azt jelenti, hogy szülőképes koruk alatt hány gyereket hoznak a világra)1,41 a CIA 2012-es jelentése szerint. Mivel a legtöbb szociológus a cigány nők esetében a 3-3,3 gyerekkel számol, a magyar nők fertilitási rátája az 1,2 körüli értékkel jelemezhető. Ez praktikusan a magyar nemzetiségű polgárok néhány generáción belüli feleződését vetíti előre.

bispora 2013.01.29. 16:03:08

Vagy egy még rosszabb helyzetkép, külső szemlélő szemüvegén keresztül (David P. Goldman cinikus előadásában)
"Hungarians are disappearing faster than any other nationality. Ethnic Hungarians, according to unpublished government data, have a fertility rate of 0.83 — fewer than one child per woman, after the high birth rate of the local Roma population is excluded. If the Roma are included, the fertility rate is just 1.28."
pjmedia.com/spengler/2012/07/12/hungarian-suicide-song-redux/?singlepage=true
süti beállítások módosítása