Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Frick László Intézet: @Pipas: Mitőllenne zavaros? A "cigányok"Magyarországon több korszakban többfelől,több okból és nem... (2021.04.11. 06:17) A vajda, aki nincs
  • csokosszaju: nem olyan sokára mi leszünk kevesebben...és akkor jaj nekünk (2020.05.28. 20:58) Gádzsóverés a Józsefvárosban
  • Dread Naughty: Csak jelzem, hogy a cigányság nem egységes forrásból származik(ahogy pl. a zsidók sem). Vannak az ... (2018.11.18. 18:13) Gének
  • HargitaIhenrIK: Csak mondom. Olyan megnyitojuk volt hogy csuhaj.. nmaahc.si.edu/ (2016.11.06. 03:21) Cigány múzeum
  • Szúrófény: Papír kell, bizonyítvány! Papír kell: bizonyítvány Azzal virít, aki hitvány! Tanult ő, férges esz... (2015.01.24. 07:59) Hócipő

Balogh Artúrnak

Bencsik Gábor 2010.05.21. 11:13

Balogh Artúr írja az előző poszthoz küldött kommentjében:

„Mindig jön ezzel a modernitással meg a premodernitással!

A gádzsók modernitásnak nevezték a Holokausztot is, meg a kommunizmust is, mi cigányok meg mindig le vagyunk maradva ezektől a nagyszerű eszméktől, és remélem, hogy soha nem fogjuk a gádzsó társadalmat utolérni, nem leszünk ennyire modernek!

Szerintem a gádzsók kisebb mértékben modernizálódnak, mint ahogy azt feltüntetik, és nagyobb mértékben lépnek az emberiség tévútjaira, amit akkor ők modernek látnak, mert folyamatosan összekeverik a társadalmi fejlődést, a gazdasági fejlődést és az ember morális erkölcsi és szellemi fejlődését, változását.”

Kedves Artúr, ez a gondolatmenet a tévút. A gádzsók tévedéseit, bűneit el nem követő, tulajdonképpen romlatlan cigányok önképe, egy olyan népé, amelyik nem keveri össze a gazdasági fejlődést és az ember morális erkölcsi és szellemi fejlődését, változását. Elfogadom, hogy a modernitásnak sok káros mellékhatása is van. Ám a modernitás nem csak holokauszt, hanem közgyógyítás, nem csak kommunizmus, hanem a segélyezés rendszerében megnyilatkozó társadalmi szolidaritás, nem csak elgépiesedett munkavégzés, hanem tömegkultúra, közoktatás, közbiztonság és még nagyon sok más. A gádzsó társadalom teljes tudatossággal választotta a modernitást, mert noha voltak-vannak súlyos hibái, az előnyei sokkal számosabbak.

Ám még az is rendben van, ha valaki nem kér a modernitásból. Ismerek ilyen eseteket. Emberek, családok teljes értékű életet élnek úgy, hogy kivonják magukat a modernitásból, élnek távol a településektől, a maguk tanyáján, befelé, premodern életet. Korrekt, elvi alapon is jól védhető döntés. Nehéz, de tiszta életet lehet így élni.

Az azonban nem megy, hogy igényeljük a modernitás előnyeit – közbiztonság, tömegközlekedés, közintézmények, folyóvíz, villany, gázfűtés, autó, televízió, mobiltelefon, segély, stb. –, de nem vállaljuk a modernitás terheit, a közoktatásban való fegyelmezett részvételt, beilleszkedést a társadalmi hierarchiába, a közösségi normák elfogadását (például a hangoskodást illetően), a közösség egészével való szabálykövető együttműködést. A magyarországi cigányság leszakadó része pedig pontosan ezt teszi: igényli, sőt követeli a modernitás előnyeit, a többiekkel azonos részt kér azokból, ám a terheket nem, vagy csak alig vállalja. A cigány, vagy ha így jobban tetszik, a roma értelmiség nagyon rosszul teszi, ha ezt a magatartást valami romantikus illúzióval igazolja.

Alig hiszem, hogy a magyarországi cigányok tömegesen követnék azt a vezetőt, aki a modernitásból való kivonulást (se tévé, se mobil, se autó, se segély, helyette önellátó gazdálkodás, kerekeskút, magunkvarrta bocskor) ajánlaná a számukra. Ez tömeges méretekben nem is volna lehetséges. Akkor pedig nem marad más, mint alkalmazkodni a modernitáshoz, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Nincs más út.

A fentiekhez egy fájdalmas kép. „Czigány koldus”, mondja az 1910 körül megjelent képeslap képaláírása, pedig nem koldust látunk, hanem fémművest. Alázatos testtartása, rongyos ruhája a felületes szemlélő számára valóban koldust mutat, valójában azonban olyan emberről van szó, akinek évezredes tradíciókon nyugvó életstratégiája éppen most veszítette el az érvényességét. A falusi igényeket kiszolgáló fémművesség, amiből addig rendesen megélt, eltartotta családját, fenntartotta közössége kultúráját, egyszer csak feleslegessé, ezért értéktelenné vált. Itt áll ez az ember, kizuhanva a társadalmi munkamegosztásból, jövőtlenül, összeroskadó kultúrájával. Utódai közül sokan száz év múlva sem találják a helyüket. Újabb évszázadnak ilyen kiúttalanul nem szabad eltelnie.

Címkék: romák válasz artúr balogh modernítás

69 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyokrol.blog.hu/api/trackback/id/tr462020232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.05.21. 12:59:47

Na, vártam már, mikor reagálsz Balogh Artúrra. :)

Két oldalról igaza van:
-Az európai fehér ember rengeteg mocskot elkövetett, népeket irtott ki, a saját meggyőződését rákényszerítette másokra, és a saját felsőbbrendűségét hirdette.
-Atyáink életében nem volt internet, TV, hipermarketek, a zenei paletta is negyedennyire volt széles, mégis éltek valahol, tehát amit ma modernitásnak és szükségesnek vélünk annak nagy része inkább csak abból következik, hogy megszoktuk őket és már nem bírnánk nélkülük.

Azt viszont aláírom: rengeteget tettünk már az élet könnyebbé tételére (orvostudomány, közlekedés, az információ gyorsabb terjedése, a demokrácia kiteljesedése, rengeteg kreatív lehetőség az önmegvalósításhoz), most már csak meg kell tanulnunk ezeket úgy beosztani, hogy a jövő épüljön és a környezetet se romboljuk tovább.

baloghartur · Balogh Artúr 2010.05.23. 10:59:51

Tiszteletem!

Rádió – TV- Internet, ló- szekér- autó- repülő- űrhajó szerintem ez, csak simán technikai fejlődés , és nem vonja maga után a társadalmi fejlődést, modernitást.

Társadalmi modernitás pl. diktatúrából- demokráciába való átlépés, ami még mindig nem húzza mag után az egyén törvényszerű fejlődését, hiszen lehetséges, hogy csak egy átvett minta után megy amit még valójában nem ért, csak gügyög- gagyog mint a beszélni akaró kisfiú, ebben a beszéli akaró kisfiú állapotában a magyarországi gádzsó társadalom már többször volt a története folyamán.

De eddig még soha nem tanult meg beszélni a magyarországi gádzsó társadalom, mert csak a kötelezettségeket emlegetik a belső félelmeik és mérhetetlen agressziójukból fakadóan, jogokat nem adnak, még akkor sem ha már az Alkotmány Bíróságuk állapítja meg azt immáron 16 éve , hogy a cigányságnak és a hazai kisebbségeknek meg kell oldani a parlamenti képviseletét.

A demokrácia alapját nem adják meg a Gádzsók a cigányoknak: a parlamenti képviseletet . Közben meg hangoztatnak minden harmadlagos, negyedleges dolgokat., mert húsz évvel ezelőtt és lehet, hogy most is elbaltázzák a modernitást.

A cigány társadalom nem kíván minden Gádzsó tévútra rálépni, csak a valódi fejlődést kívánjuk átvenni, ne rángassatok minket madzagon. Modernizálódunk mindig annyit, amennyit jónak tartunk, azt hiszem ezt bebizonyítottuk már itt a Kárpát- Medencében 600 éve, és a történelmünk folyamán mindig, hiszen népek, országok , kultúrák tűntek el és fognak eltűnni, de mi a legbarátságtalanabb környezetben is fennmaradtunk, úgy, hogy még országunk sincs. Szerintem ez a modernitás.

Bencsik Gábor · http://www.magyarmercurius.hu 2010.05.23. 14:23:47

@baloghartur: hát ez így elég zavaros. Azt nem is igazán értem, hogy a gádzsó társadalom nem tanult meg beszélni. És a belső félelmeket sem, a mérhetetlen agressziójuk (agressziónk) is minimum érdekes felvetés. A technikai fejlődés és a modernitás szembeállítása nemkülönben. Úgy hogy csak egy kérdés: mi az a valódi fejlődés, amit át kívánnak venni?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.05.23. 16:50:52

A parlamenti képviselethez magának a cigányságnak kell pártot alapítania (megtették), és önmagukra kell szavazniuk, hogy legalább egy erős ellenzéket adhassanak. Hogy ebben összefogás legyen, az már szerintem legfőképpen a különféle cigány törzsek és a hozzájuk kötődő magyarok, és nem a "gádzsók" dolga.
Másrészt meg a problémákat szubszidiáris módon helyben kell orvosolni, erre önkormányzatilag van lehetőség, ami meg szokott valósulni kisebbségi önkormányzat formájában, még ha a hatékonyságuk nevetségesnek is mondható.

baloghartur · Balogh Artúr 2010.05.23. 20:55:26

Tiszteletem!

Konkretizálom azt, hogy mit is jelent az , hogy a gádzsó társadalom nem tanult meg beszélni, mert úgy látom nem akarja megérteni.

Több mint 100 éve a hazai gádzsó társadalom a modernitás jegyében szédeleg.

Ennek a szédelgésüknek volt köszönhető, hogy mára harmadára csökkent az ország területe, aztán a rossz és helytelen gádzsó politikai szédelgést a hazai kisebbségeken verték el de főleg a zsidókon a zsidótörvényekkel, majd jött Auschwitz aztán Gulág majd a rendszerváltásos privatizáció modernitás.

Most az elmúlt 20 év gádzsó politikai elit szédelgéseinek a sikertelenségét, lopásait a hazai cigányokon verik el.

A cigányok privatizálták el a nemzeti vagyont?
A cigányok rúgták ki saját magukat a munkahelyekről?
A cigányok sodorták az országot két vesztes háborúba?

Minden hazai gádzsó modernitásnak a vége , lassan több mint 100 éve csak csőd!
A cigányok igazgatták idáig az országot?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.05.23. 21:35:13

Ez a "mi lett volna ha" elég vicces, miután a cigányok a Regulatio Cigarorum előtt vándorló, szervezet nélküli nép voltak, melyet a folyamatosan érkező újabb csapatok által igen nehezen vetkeztek le, ezért bármilyen terület kormányzására esélyük sem lett volna, még ha meg is szerzik valamiként a Kárpát-Medencét.

A megjegyzés többi része meg egyenesen paranoid, és semmivel sem konstruktívabb, mint a vérmagyar oldal.

Úlia 2010.05.24. 09:47:25

@baloghartur:
No, még csak az kellett volna, hogy a cigányok igazgatták volna az országot! Még saját magukat sem tudják megszervezni, annyira sem, mint az ön által olyan szivesen emlegetett "gádzsók". A cigánytelepekről közismert, kőkorszaki élet-halálra menő , egész családokat mozgosító vérbosszuk bizonyítják, hogy országot, közösséget szervezni képtelenek. Talán ez is magyarázat arra, hogy a cigány értelmiség, önhöz hasonlóan , nem megy közéjük, hanem a "gádzsóknak" osztja az észt.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.05.24. 15:03:41

Oké, csak azt nem értem, hogy miért posztban, mért nem kommentben.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.05.24. 15:12:27

@Member: "A parlamenti képviselethez magának a cigányságnak kell pártot alapítania (megtették), és önmagukra kell szavazniuk, hogy legalább egy erős ellenzéket adhassanak." Ez egy sokszor előkerülő dolog, hogy a cigányok mi a fenét várnak a magyaroktól, ha még arra is képtelenek, hogy önmagukra szavazzanak a választásokon. Szerintem ez csúsztatás. Először is a cigányság nem ellenzék. Másodszor azt én inkább írnám a javukra, mint a számlájukra, hogy nem szavaznak a rendelkezésre álló politikusaikra.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.05.24. 15:14:56

@baloghartur: Artúr, ezt a modernizációellenes maszlagot nyomja a Vona is, az nem baj?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.05.24. 15:52:43

@mistinguett: "Először is a cigányság nem ellenzék." Másodszor meg az ellenzék nem ellenség. Végülis én tanácsadóként tekintenék rájuk, hogy más szemszögből is lássuk a dolgokat, ne csak "a te anyádat" menjen, mint az elmúlt 20 évben.
Amíg semmilyen képviseletük nincs, csak két dolgot fogunk hallani:
-Hogy szerintünk ők mit akarnak (ezek főleg vádló és előítéletes gondolatok).
-Hogy szerintünk mi lenne jó nekik.
De arról egy szó sem esik, hogy szerintük mi lenne a jó, egyszerűen ki sem kérjük a véleményüket, azt a néhány pénzéhes díszpolitikusukat meg nem is nevezhetjük képviseletnek.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.05.24. 18:11:27

@Member: De hát épp erről van szó. Nem lehet, hogy a cigányok, így egyben, mint nép vagy közösség nem akar semmit? Ki ezt akar, ki azt. És vannak a politikusaik, akik tudjuk, mit akarnak. És jegyezzük meg: a mi politikusaink is azt akarják, követ vetni a romákra azért, mert azok, akik képviselik őket, korrupt gengszterek, olyan politikusgárdával, mint a mienk, nem hiszem, hogy jogos volna.
Szóval nem tudjuk, mit akarnak, mert lehet, hogy ők sem tudják. De hát ez természetes: ha holnap valaki, mondjuk az EU megkérdezné a magyarokat, hogy "mit akarnak", ugyan mit válaszolnának?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.05.24. 18:28:33

@mistinguett:
"mondjuk az EU megkérdezné a magyarokat, hogy "mit akarnak", ugyan mit válaszolnának?"
Vissza Trianont, de mán jelleggel!! :D

Viccet félretéve kérdezték Csepeliék az erdélyi magyarokat/románokat, szlovákiai magyarokat/szlovákokat és a magyar szlovákokat, hogy mit szeretnének, ugyanaz volt a válasz:
Kisebb jövedelemegyenlőtlenséget, nagyobb létbiztonságot, biztos munkahelyeket és kevesebb korrupciót. Szerintem a cigányok is hasonlót szeretnének, csak nem tudják kifejezni magukat. Ha Artúr visszatér, remélem, ezt megválaszolja.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.05.24. 18:34:58

@mistinguett: VISSZA TRIANONT!! DE MÁN JELLEGGEL!! :D

Anno Csepeliék megkérdezték az erdélyi magyarokat/románokat és a szlovákikai magyarokat/szlovákokat, hogy mit szeretnének, és ugyanaz volt mindenhol a válasz:
-Korrupció felszámolása
-Munkanélküliség enyhítése
-Magasabb jövedelmek
Szerintem a cigányok is ezt szeretnék kb., csak nem tudják magukat kifejezni, de erre Balogh Artúr tudna jobban válaszolni.

Kartal (rezervált) 2010.05.25. 21:23:24

Üdv!

Kedves Bencsik Gábor, elég viccesnek találtam, hogy Balogh Artúrral vitázol. Az a fickó - már ha létezik egyáltalán - igazi provokátor és gyakorló elmebeteg. Ez azt hiszem az írásaiból ki is derült, én ezért is nem foglalkozom vele. Az a fő baj, hogy sokszor nagyon is tisztában van a tényekkel, és teljesen tudatosan hazudik - legalábbis ez derült ki számomra, amikor egy-egy hozzászólással szondáztam a fickót. Itt sem hazudtolta meg magát.

A poszthoz: ezzel most megint egyetértek. A cigányok követelik az alanyi jogon járó ellátást, mert nekik jár, minden, ingyen; de amikor kötelességeiket kellene teljesíteni - pl. gyerek iskolába járatása -, akkor bizony nincs ember a gáton. És még ezt bátorítják az ilyen balogartur-félék is. Nem lesz ez így jó.

Bencsik Gábor · http://www.magyarmercurius.hu 2010.05.26. 08:32:02

@Kartal (jogsértő fekete mellényben): Kedves Kartal, Balogh Artúr él, egyetemi hallgató, aki egy kicsit korán ajándékozta meg saját magát a szakértő címmel. Igen, elfogult ember, vele azért érdemes vitázni, mert az elfogult érveket is meg kell ismerni. Hamarosan még többen is lesznek az elfogult roma értelmiségiek, és velük is szót kell majd érteni. Nem egyetérteni persze, de szót érteni.

Vallard 2010.05.26. 08:32:17

Sajnos sok igaza van Balog Artúrnak :( Nem adok néhány évtizedet és a cigány nyelv ismerete alap követelmény lesz egy közintézményben betöltendő állás elnyeréséhez. A magyar nyelvről ez nem mondható el, ehhez ajánlom az elmúlt napok szlovákiai eseményeinek a tanulmányozását :(

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.05.26. 10:28:50

@Vallard: "Nem adok néhány évtizedet és a cigány nyelv ismerete alap követelmény lesz egy közintézményben betöltendő állás elnyeréséhez."
Nem adok néhány évtizedet és a cigány eltűnik. Eléggé törve beszélik, értelmiségi oláh/kárpáti cigány ismerőseim közül 10-ből egy beszéli a lovárit, a kárpátit egy sem.

Szerintem is illett volna megkérdezni a szlovákokat a kettős állampolgárságról, számomra még mindig nem derült ki, hogy ezzel szlovákiai tartózkodásuk alatt bármilyen jogosultságot szereznek-e, mert az pofátlan beavatkozás a másik ország belügyeibe.
Másrészt meg ennyire semmibe venni más pártok módosító gondolatait és ilyen gyorsan érvénybe léptetni egy törvényt, na ez még nagyobb pofátlanság, kicsit sem gyanús, hogy milyen céljuk volt ezzel.

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2010.05.26. 17:09:30

Meglepő, hogy Artúr hozzá mérten normálisan tudott megnyilatkozni, szemben a blogjában írottakkal.
Én is hajlottam eddig arra, hogy tudatosan provokál azzal, hogy hülyébbnek mutatja magát mint amilyen valójában. De ami érződik rajta itt is, hogy a problémát mindig másban látja, pedig szerintem az embernek előbb a saját háza táján kell szétnéznie.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.05.26. 17:50:26

Azért vicces, hogy a romasors blog is erősen bírálja, tehát a cigányság sem áll ki már mellette.
romasors.blog.hu/2009/03/10/balogh_artur_a_roma_ertelmisegi

Gonosz Nyuszi 2010.05.26. 18:27:33

Mivel Arúr még fiatal, nem emlékszik ara, hogy volt egy olyan: KMK
Az Közveszélyes MunkaKerülés.
Nos a romák egy része jeleskedett benne. Nem bírták a rájuk "erőszakolt" kötöttséget. Vagyis ők a munkában nem a lehetőséget látták akkor sem.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.05.26. 19:17:29

Nekem úgy rémlik, már nem tudom, kinek a felméréséből (talán Kemény István '71-ből?), hogy a cigány férfiak 70%-a, a nők 35%-a foglakoztatva volt, és ez a KMK főként a hajléktalanokra és koldusokra vonatkozott.
Azt aláírom, hogy a cigány nők foglalkoztatottsága mindigis borzalmas volt, de ennek okát mind tudjuk.

Gonosz Nyuszi 2010.05.26. 19:48:41

hajléktalanokra és koldusokra ??????ű
Kádár idejében???? Ez most vicc?
Mindenkinek állandó lakhellyel kellett rendelkeznie. Akinek ez nem volt megoldható, akkor a területileg illetékes Tanács feladata volt megoldani a helyzetet.
Persze, akkor is voltak koldusok, hajléktalanok, de alig.
Én is voltam KMK "gyanús" két rendőrnek, mert júniusban érettségiztem és augusztus elején még nem volt bejelentett munkahelyem. :o) Se iskola, ahol továbbtanultam volna.
:o))

Gonosz Nyuszi 2010.05.26. 19:53:36

Ja, amúgy a 70-35 % az korrektnek tűnik.
Ózdon például a cigány nők még építkezésekre is elmentek segédmunkásnak. Keményen dolgoztak, le a kalappal előttük.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.05.26. 21:11:55

A bejelentett lakcím még nem jelet semmit, ahogyan a bejelentett "lakcím" nélküli sem. Az persze igaz,hogy a true hajléktalan elhagyja az iratait másnapra. Ha jól emlékszem, 89'-ben volt egy hajléktalanfelvonulás Pesten, mert már nagyon elegük volt belőle, hogy a rendszer továbbra sem akarja elfogadni a létezésüket, mivel elméletben mindenkinek lehetősége volt tanácsi bérlakásokban élni, de ismerve az utcai élethez való gyors hozzászokást, sztem nem voltak kihasználva, mint ma a szállók és melegedők.

Gonosz Nyuszi 2010.05.27. 10:20:02

Member.
Léteztek munkásszállók.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.05.27. 13:01:25

Amiket az ingázó munkásoknak tartottak fent. Azokat az intézményeket, főként szeretetotthonokat és szegényszállókat, amikben addig éltek (gyakran egész családok), az 50s években felszámolták.

baloghartur · Balogh Artúr 2010.05.27. 15:45:38

Tiszteletem!

Tegnap eljött az a pillanat amit mindenki tudott, hogy be fog következni még maga a blog írója is , aki személyesen ismer, ezért már elsős koromban is úgy kezeltek mint politikai szakértőt. Sikeresen zártam az öt éves egyetemet, mint politológus.

A gádzsók szemét tudom , hogy szúrom. De előbb vagy utóbb hozzá szoknak ahhoz, hogy van egy cigány, aki nem szociális munkás, nem jogász, hanem valódi politológus, politikai szekértő. Nem úgy , mint a gádzsóknál, akik csak kinevezik magukat ilyen vagy olyan politikai szakértőnek, közbe meg jogász, szociológus, meg ki tudja milyen képesítéssel rendelkeznek.

Az külön gondot okoz majd a gádzsó társadalomnak, hogy ahhoz a politológusi garnitúrához tartozom, akiket már politológusok oktattak, nem jogászok filozófusok, közgazdászok stb.
Szép mi?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.05.27. 15:57:49

@baloghartur: Miért volna felsőbbrendű a politológus a többinél? És miért nem lehetséges átmenet közöttük, elvégre ezek egymás kiegészítői.

Szerintem a meglehetősen ellenséges és arrogáns stílus szúrja a szemüket, nem a szakértelme, ahogyan sok konstruktívabb cigány testvéréét is. :)

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.05.27. 16:19:38

@baloghartur: Bravó, Artúr, csak így tovább, de szerinted ki nem szarja le?

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2010.05.27. 16:23:52

Artúr, nem te szúrod az emberek szemét, hanem az a stílus, ahogy a mondanivalód előadod. Bár, ha a stílus maga az ember, akkor persze igaz is lehet. Próbálj alázatosabban odaállni a problémákhoz, még ha szerinted értesz is hozzá. Aki bölcs, inkább csöndben marad, nem pedig fennhangon hirdeti. Az önjelölt zseniség csípi az józanul gondolkodók szemét. Várjad meg, míg ezt mások állapítják meg rólad - ha valóban az vagy.

Vallard 2010.05.28. 06:54:54

Kedves Balogh Úr!

Kérem magyarázza el nekem, aki a cigány kultúrával csak kívülről találkozom, hogy mire föl ez a pökhendi magatartás. Mi van a cigány kultúrában, amit Ön minden kultúra fölé helyez. Mert az eddigi megnyilvánulásaiból nekem egy magas, felsőbbrendű kultúra propagálása tűnik ki. Erre kérem az itt posztoló és hozzászólókat, segítsenek ennek a megfejtésében!

Úlia 2010.05.28. 07:59:00

@baloghartur: Úristen, magának elment az esze! Aki ilyen fennhéjazva beszél saját nagyságáról, annál valami probléma van , és nem is kicsi.
Javaslom, sürgősen keressen fel egy szakembert!

baloghartur · Balogh Artúr 2010.05.28. 08:06:46

Tiszteletem!

Na mi van Gádzsók!

Most irigykedtek vagy féltek?

Az irigységeteknek mi a tárgya és a félelmetek miből fakad jelen helyzetben?

Csak őszintén! Elsősorban magatokkal!

Gonosz Nyuszi 2010.05.28. 10:30:58

Kedves Artúr!
"Gróffal, princcel te hiába ettél vacsorát meg ebédet,
koronás főkre ha mászik,
féreg marad ott is a féreg." (Robert Burns)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.05.28. 16:48:47

@baloghartur: Maga pont olyan, mint az interneten a trollok (vagy maga is egy tán?). Kötekedik, de semmi konkrétumot nem mond, úgy élvezkedik, mint a kissrác a mókusketrec előtt, aki a mogyorót huzigálja a ketrec előtt, hogy ingerelje az állatot, mert tudja, hogy az nem tud visszatámadni úgy, hogy fizikailag is fájjon.

Jó lenne beszélgetni magával. Gyermekkorában nem fogadta el a családja a tehetségét? Vagy úgy érzi, hogy a jelen környezete veszi semmibe? Vagy mire fel ez a hatalmas arc-kompenzálás?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.05.29. 09:25:12

www.kephost.com/images3/sg7j7uwj9cb609f1j8gz.jpg
A netet kutatva bukkantam rá, innentől már nem is kérdéses.

begyek 2010.06.17. 17:39:27

Artúr.
A fajtád,jogtalan vagyon szerzésére törekszenek,mások terhén élősködnek,dolgozni nem akarnak.
Tisztelet a nagyon kevés kivételnek.

begyek 2010.06.17. 17:49:17

Gyávasága folytán csak olyan cselekményekre vetemedik,melynek végrehajtásához szembeszállás,nagyobb nehézség nem szükséges.Szemből nem igen támad a cigány áldozatára,kivéve ha többen vannak a végrehajtáshoz.Oly házakba nem törnek be,ahol több férfi is van.Egyedúlálló,idős emberek a kiszemelt áldozatok.
ha valamit látnak,ami vágyaikat felébreszti,úgy arról lemondani nem igen tudnak,hanem annak eltulajdonitására törekszenek.
Egy cigány mondta :
" Nem tudunk mi másképp,fektess a cigány sirjára egy aranyat,s meglásd,kinő annak a keze,és elviszi."

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.06.17. 18:05:20

@begyek: Rettentő szép és eredeti gondolataid vannak, kösz, hogy megosztod őket velünk! Végre valaki, aki tud valami újat és konstruktívat is mondani, nem csak a szokásos mantrákat ismételgeti. Kitalálom, ugye szakmabeli vagy?

begyek 2010.06.17. 18:35:04

@mistinguett:
A kérdésre nem a válasz. Katona voltam,és minden érdekel,ami kis hazánkban folyik.És elmondom,már ahol nem tiltanak le,a véleményemet.
Szép neved van.És énekelsz is?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.06.17. 20:11:34

Mikor voltál katona? Anno lehettél 8 általános nélkül is. :)
Végülis a klisétárat sikerült összegyűjtened, igazi hangya típusú filozófus vagy ezek szerint.

"A fajtád,jogtalan vagyon szerzésére törekszenek,"
Már ha a napról-napra tengődést lehet vagyonszerzésnek nevezni. Ha esetleg a meggazdagodásra gondolsz, azt szinte minden vállalkozó csinálja.
"mások terhén élősködnek,"
Van néhány törvény, amit illene átolvasnod (1991. évi IV. törvény, 1993. évi III. törvény, 1997. évi LXXX. törvény, LXXXI. törvény, LXXXII. törvény, LXXXIII. törvény, LXXXIV. törvény, 1997. évi XXXI. törvény és 2007. évi LXXXIV. törvény) és máris tudnád, hogy
1. Az éhendöglésre elegek.
2. Jogosultság, és nem méltányosság a döntő bennük, tehát ami jár, az jár.
"dolgozni nem akarnak." Főként falun, be nem jelentett alkalmi munkából éltek (ami ma már mindkét fél számára kellemetlen), a képzetlen munkaerő nem kell sehol, régi mesterségeiknek annyi, földrajzi eloszlásban is a legkedvezőtlenebb helyekre költöztek, mert ott olcsóbban kaptak házat.
"Szemből nem igen támad a cigány áldozatára,kivéve ha többen vannak a végrehajtáshoz." Viszont nem támad a cigány, ha nem érzi fenyegetve magát. Vagy csak nekem sikerül beszélgetni velük és akár a házukba is bemenni, és onnan kijönni karcolás nélkül?
"Oly házakba nem törnek be,ahol több férfi is van.Egyedúlálló,idős emberek a kiszemelt áldozatok." Nagyapámhoz is betörtek egyszer, lehet, hogy cigányok voltak, lehet, hogy nem. Gyakran mondják azt cigánynak, aki betör. Mellesleg ki törne be oda, ahol 4 danos Kyiokushin karatés lakik?
"ha valamit látnak,ami vágyaikat felébreszti,úgy arról lemondani nem igen tudnak,hanem annak eltulajdonitására törekszenek." Való igaz, hogy mindent köztulajdonnak vesznek, de ettől még ez sem szokott teljesülni.

Sanda gyanúm, hogy a maga "fajtája" meg az a kiégett, saját problémái megoldásába belefulladt egyén, aki saját lelkiismerete megmentéséért a másik hibáztatását és összeesküvés-elméletek szövését hívja eszközül. Gondolom meglehetősen autoriter nevelést is kapott, mely alapján önön magát tekinti mérvadónak és annyi alternatíva jellemzi gondolkodását, mint egy részeg tukánét. Ezért kérem, üljön a sarokba és gondolkozzon el azon, amiket fentebb írt.

Pihenj.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.06.17. 22:47:16

@begyek: Nem vagyok vevő az udvarlásra, lehet, hogy katonáéknál ez a tuti, de én maradok hetero, kiváló tisztelettel.

begyek 2010.06.18. 10:15:42

@mistinguett egy sanzonénekes volt,ezért kérdeztem.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.06.18. 10:58:02

@begyek: Ja, az más. Kösz, hogy mondod. Mikor találkozol egy Józsival, neki is mondod, hogy fiúneve van? :)

begyek 2010.06.18. 12:02:11

@Member:
Szégyenlem magamat,hogy nyolc általánossal,rendpártisággal és igen,tiszta lelkismerettel képviselem a "fajtámat",ahogy Ön nem kis iróniával irja.És lehetnék mérvadó,főképp a mai cigány fiatalok irányában, ahogy az sok cigány ember is,akik velem együtt szolgáltak negyven éven át a magyar honvédségnél.Kivesézhet engem is,de most a cigányokról van szó.
A cigányok problémáját saját magukon kivül,a liberális politika okozta és okozza.Az elmúlt húsz év minden egye politikai pártja a felelős ezért.Sajnos nincs sorállományú katonai szolgálat,ahol is a cigány és nem cigány fiataloknak is utat mutatott a tisztesség,a becsület,és nem utolsó sorban,a hazaszeretet irányában.Hovatartozást adott,egy közösséget,amit ma nem látok.De van kábitószer,bűnözés,utcalányok úton-útfélen.Van kábel lopás,fém és fa lopás,erdő kivágás.Aminek hiánya okozott nagyobb púsztitást most az árvizn él.Ebben nem csak a cigány a hibás,mert szereti elvenni a másét,hanem ismétlem,a liberális politika,meg a különböző fajvédők.
Nem helyeslem,hogy van cigány önkormányzat,de helyeslném,hogy mindenki dolgozzon.Mert igen is van munka.Csak hát,akiknek tényleg nincs nyolc általánosa,annak el kell menni udvari munkásnak,vagy utat épiteni stb. Itt megint a politika a hibás,mert megadta a választást a cigány embernek.És választotta a segélyt.És ezzel a kocsmát,a játékgépet,a futtatást.
Még valamit.
A közel hárommillió embert,aki a minimálbér környékén tengődik,nem jár szinházba,nem kerül minden nap főttétel az asztalra,nem telik új ruhákra,és nem mennek rabolni,gyilkolni,azokat is sajnálja?Vagy a közel hetvenezer hajléktalant,akik kéregetnek,de nem lopnak és nem gyilkolnak?Azokat is sajnálja? Vagy csak a cigányokat?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.06.18. 13:13:30

Arra gondolok (átemelés a "Kisebbségi bűnözés" cikk kommentjeből), hogy egy ilyen meglehetősen egy kalap alá vevő, kirekesztő nézet inkább a magyar-cigány széthúzást fogja erősíteni, minél inkább megbélyegezzük őket, annál több vallja majd, hogy "a sírról is lelopná az aranyat, ilyenek vagyunk", miután rossz szokásuk, hogy nem a véleményüket, hanem a helyzethez kívánatos, előnnyel járó gondolatokat közlik.
Sok helyre sorolhatnám magam, pártidentitás, hobbi, világnézet stb. alapján, ezért inkább összefoglalóan az emberek közé tenném.

A katonaságra látom, szeret visszalovagolni, engem már pont nem hívtak be, de nem tartom valószínűnek, hogy ott közösségépítés folyna, inkább "hatalom alá rendelés" (format c:?) szaga van annak, amit nálam kicsit idősebbek, nagyszüleim meséltek róla.

Liberális politika, lol. A politika csak egy irányvonalat ad, semmi többet, sokkal nagyobb gond van a helyi érintkezéssel, hogy az álláskeresési, általános iskolai felnőttképzési, helyi kisebbségpolitikai feladatokat oda betéglázott, a rendszerváltáskor ismerősök által bejutott tagok és néhány, saját közösségéből kiemelt jószándékú, bár szakmailag megkérdőjelezhető tudású egyén munkálkodik.
A katonaságot meg hagyjuk, az ismerkedést már óvodában el kell kezdeni, az a Fideszes kezdeményezés kivételesen tetszik, hogy a családi pótlékot iskolába járatáshoz kötik, ha ezt megfejelnék mondjuk kölcsöntankönyves jutalmazási rendszerrel (drága behaviorista viselkedés- megerősítés) és színvonalas közösségépítéssel, ahol nem az egyéni munka számít, szerintem nem lesz szükség sorkatonaságra, ahol a felettesektől való félelem köti össze az embereket.
A fa-, fém- és egyéb lopások mondjuk úgy, kártékony krízislépések, amikkel csak időszakosan oldják meg a problémájukat. Ebből is látszik, hogy vannak olyan cigány közösségek, akik olyan régóta kiszakadtak a munkaerőpiac vérkeringéséből, hogy napról-napra élik fel tartalékaikat, nem gondolkoznak előbbre.
A segélyek/támogatások nagy része korábbi munkaviszonyhoz, egy főre eső jövedelemhez vagy egészségkárosodáshoz köthető, egy frissen "kibukott" fiatal nem fog azonnal RÁT-tot kapni, hacsak 1 évig nem működik együtt a munkaügyi központ kirendeltségével. Ott van a családi pótlék, legmagasabb összege idén, ha tartósan beteg vagy fogyatékos személyt nevel valaki egymaga, 25.900.- Ft. Ez kérem ossza el az átlagos gyerekszámmal+az anyával, 6-tal. Fejenként kicsit több, mint 4k, ez aztán a megélhetés! gyes csak akkor jár, ha előtte biztosított volt (dolgozott), szóval anyasági támogatás, ami egy összegben jár, 64800 FT, na ebből aztán fedezni fogják a gyerekszobát, aztán az iskoláztatást! Van az átmeneti segély, ami a legtöbb településen évi 3x igényelhető, kis falvakban, ahol a cigányok 40%-a él, ez 2-3k, tehát évi max 9000k! Szóval ne beszéljünk már arról, hogy mennyire megélhetünk belőle, direkt a kevésbé választhatóság elve alapján írják a jogszabályokat, hogy pont az éhenhalást kerüljék el általa.
Sajnálom a minimálbér körül élőket, de van, akik egyedül élnek meg 55 év felettiként a nyamvadt rendszeres szociális segélyből, és szolgálati idő hiányában öregségi járadékosok lesznek nyugdíjazás helyett. Őket sokkal jobban sajnálom.
Hogy minden cigány gyilkolna, rabolna, felejtsük már el, ezt azért gondoljuk így, mert a média csak ezt hangsúlyozza ki, minden alkalommal, amikor cigány követ el bűntényt, odateszik, hogy "roma származású", és a két nép már annyira távol van egymástól, hogy szinte csak így találkozunk, kinek jutna eszébe leülni egy cigány mellé a padra és megkérdezni, hogy van?

Hajléktalanok: Az étkeztetésük meg van oldva (Caritas, Málta, Hare Krisna), éjjeli menedékhelyen ingyenesen alhatnak, gyakran részesülnek ruhaosztásban, van közöttük nem egy, aki egészen szép nyugdíjat kap, csak nem gondol a jövőre és gyorsan elveri, vagy társai kirabolják. Az ő fő problémájuk, hogy ebből a helyzetből szinte lehetetlen kimászni, nincsen kapcsolatuk a családjukkal és más, nem hajléktalan emberekkel, sokat vannak egyedül és beszűkülnek, pszichés betegek lesznek, és gyakran kötnek ki szerelvonóban vagy a gümőkór okán tüdőgondozóban. Őket is sajnálom, megszámlálhatatlan azon HH csoportok száma, akiket sajnálok és akikkel dolgozni szeretnék, de nem tudok ennyi felé szakadni. Sajnálom (ezt is).

begyek 2010.06.18. 13:52:12

@Member:
Nem akarom a katonaságot "meglovagolni",de aki nem volt,és csak hallomásból ismeri,az nem ismeri.Ön ezek szerint nagyon fiatal,fiam korabeli lehet,Ő sem volt katona,nem is akart,nem is szeretett volna az lenni. Mi máshogy nőttünk fel,máshogy neveltek bennünket.Otthon,az iskolában.De még az utca is nevelt bennünket.Betyár-becsületre.Csak egy példa,-mi is verekedtünk,de senkinek nem jutott az eszébe,hogy megöljük a másikat.Ma ez már máshogy van. Fejberúgják a földön fekvő embert.Nincs önkontroll. De megverik a tanárt is,az ülőhelyet nem adják át a buszon az időseknek. MI tudtuk,mit szabad és mit nem.Ma már más a tapasztalat.És ez a leberalizmus,a szabadelvűség,hogy mindenkinek mindenhez joga van.És a legelesettebbek a legbrutálisabbak.
Ön,úgy látom,próbálja felmenteni a cigányokat a lopás és más bűncselekmények alól.
A bűnözés az bűnözés.Bárki is követi el.
Azt irja,hogy egy kalap alá veszem a cigányokat.Nem igy van.Mint irtam,számtalan cigány embert ismerek,akik tiszteségel dolgoztak és dolgoznak.De nem ez az átlag,és ezt be kellene látni.És nem vagyok kirekesztő,miért is lennék? Leirom,hogy látom én.És ezzel lehet vitatkozni vagy éppen birálni is.Az arannyal kapcsolatos idézet pedig egy cigánytól származik,mint ahogy már emlitettem.
De nézze és hallgassa meg a borsodi cigány vajda,Lakatos Attila véleményét saját cigány bűnözőiről.Mert ő szerinte is van cigánybűnözés.
Azt látom,hogy ha valaki nevén nevezi a gyereket,az már rasszista,kirekesztő.Szerintem meg épp az ellenkezője a baj.És ez olaj a tűzre.

begyek 2010.06.18. 14:17:39

Hibáztatom a Kolompárokat,a Horvát Aladárokat és Mohácsiékat és Daróciakat.
Mert ők azok akik nyilas-fasiszta-nácinak neveznek magyar embereket,mert a szemükbe merik mondani,hogy kik is ők valójában.Főleg Kolompár.Egy sikkasztó,csaló cigány.Aki a saját népétől veszi el,az adózok pénzét.
Igaz,Balog Artúr?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.06.18. 15:16:55

Mindenki tudja, hogy a jelenlegi cigánypárt és az álvajdák csak pénzemberek és nem népük érdekét szolgálják, ezzel felesleges előhozakodni.

Btw. Artúr csak beböfögi a hülyeségeit, ír pár "féltek gádzsók, mi?" megjegyzést (ahelyett, hogy védekezne az ellene szólók ellen, ismét támad, igazi jobboldali) és ismét lép. A másik szélsőség.

begyek 2010.06.18. 18:09:02

A szabadság eszméjét lealacsonyitva ez a társadalom,pontosabban ennek a társadalomnak valódi irányitói teret engednek a promiszkuitásnak,az abortusznak,a vallásgyalázásnak,az emberi élet legszentebb területeit,szó szerint az "életet" támadják meg. Az egyenlőség tévtanára hivatkozva,a multikulturális társadalom elérését,a homoszexualitás elfogadását erőszakolták rá társadalmunkra,mindezt évtizedes szoktatással,média általi agymosással sikerült elérni.
A "modern" társadalom szellemileg kiüresedett kulturális és tudományos életét szellemellenes eszmék,elméletek uralják,ideák helyett csak legális és illegális drogokat "ajánl" és szellemi materializmust.
Egy ideátlan társadalomban szükségszerűen megszületik a "káosz generáció" az erkölcs nélküli,tabukat nem ismerő ifjúság.
Mert azt látom,hogy szólásszabdság kizárólag akkor van,amikor Istent,hazánkat,nemzetünket és nagyjainkat gyalázzák.
Ez a liberalizmus igazi arca.Húsz év SZDSZ uralom.Egészségügy,Gazdasági tárca,és az OKTATÁS!
A cigányokat is erre használják fel.Csak buták ezt felismerni.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.06.18. 18:30:21

Meglehetősen konvencionális (rigid és egysíkú) az értékrendje.
Szexualitás: Sok fiatalkori konfliktus, házassági kudarc és megcsalás oka, hogy tabutéma a szexualitás. Egyszerűen a párok nem mernek egymásnak beszélni róla, és a szülő sem beszél róla a gyerekkel, és az emberekben felgyülemlik a feszültség + bűntudat, mert vmit rosszul csinál?
Abortusz: Ha az anya anyagi/lelki válságban van, a magzatnak élettel összeegyeztethetetlen károsodása van, súlyosan fogyatékossággal születne vagy a gyermek bűncselekmény áldozatává válhat, miért is ne lenne joga a szülőnek a "gyilkosságot" választani? Persze általában az örökbefogadást támogatják a tanácsadáson, és a haldokló anyát is életben kötelesek tartani, ha a magzat kihordására képes. De gondolom, maga ezt mind tudja és az 1992. évi LXXIX. Törvény a magzati élet védelméről-t kívülről fújja. :)
Vallás: Wat? Vallásszabadság van, abban hiszek, amiben akarok, Jézus sem követelte meg az emberektől, hogy keresztények legyenek! És akkor a keresztények "pogánygyalázásai", amikor indiánokat, négereket és arabokat aláztak a történelem során?
Erkölcsöt nem ismerő != Tabuk nélküli!! Azt elismerem, hogy ez a fogyasztó/hedonista értékrend, ami kezd kialakulni az egyetemisták körében, rémesen gáz, de maga is mindig azt mondja, hogy erről meg arról nem engedik beszélni és kitiltják, akkor miért várja el, hogy legyenek tabuk, ha éppen ezek ellen küzd részben?

Szólásszabadság ne is legyen, ha a gyűlöletkeltés, az erőszakra buzdítás a célja.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.06.18. 18:31:12

Elnézést, a gyermek nem a bűncselekmény áldozata, hanem annak eredménye, elírtam fentebb.

begyek 2010.06.18. 19:19:43

Nincs már Petőfink,Kossuthunk,Széchenyink,de van gazdákat harckocsikkal fenyegető Gyurcsányunk,menekültekre lövöldöző pufajkás kommunista-vakoló Hornunk,Oxfordban Soros pénzen képzett fiatal demokratáink....és persze nagy önjelölt "nemzet-nevelőnk",a mi Kállai Eszterünk,stb,a "jóakaratú" nemzetidegen kisebbségeinkről nem is beszélve.Olyan elit-értelmiségeink,akik "Szépen,Emberül" próbálják megnevelni a vakolók Újvilágrendjétől egyre jobban vonakodó,illetve ébredező magyarságot.
A nép,amely azért nem ismeri a történelmét,mert félrevezették,arra itéltetett,hogy megismételje azt.
Tehát olvassunk,kutassunk,egyeztessünk,és főleg ne higgyünk a báránybőrbe bújt képmutatóknak.

begyek 2010.06.18. 19:38:04

A múlt megismerése :önmegismerés,öntudatositás,öneszmélés,hosszú emlékezetvesztés után eszmélet visszaszerzés,és könnyű belátni,hogy mit jelent ez.Aki elvesztette eszméletét,képtelen tájékozódni,felismerni kik az ellenségei,kik a barátai,kik a rosszakarói.
Fel kell mérni teljes mélységben a múltunkat,kik azok,akik nemzetpusztitó,országvesztő tevékenységet folytatnak.
Ha túlszaporodik a közéletben,a vezetésben a szemét,a romboló idegen elem,borzalmas tragédia következhet be,miként ezt 1919 éa 1946 is tanúsitja.
Ne járjunk úgy,mint Vazul.
És a cigányok lesznek az igazi vesztesei,ha nem fognak össze a magyarokkal,ha nem eszmélnek,kik is az igazi ellenségei.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.06.18. 22:05:35

Ahhh felesleges. Maga nem olvas el semmit, mintha le lenne írva ez a sok nem túl eredeti gondolat egy word fájlba és maga azokat be copy/pastázza. Ennek meg így semmi értelme. Nem harcol, hanem a pajzs mögül kántál, én inkább más csata után kutatok.

begyek 2010.06.19. 12:23:56

@Member:
A cigányság a téma,leirtam saját véleményemet róluk,mint itt mások is. Hogy nem eredeti gondolataim vannak,lelke rajta.Vannak jobbak,és kevésbé jobbak is.De nem vagyok újságiró,ez talán bocsánatos bűn.Ön szebben ir,gratulálok.
Vitatkozni nem fogok a cigányokról,szive joga mindenkinek mit hisz róluk.Vagy mik a tapasztalatai velük szemben.Tehát ezért nem "harcolok" sem magával,sem mással.Erről nem.
De. A legtöbb beirás a mai helyzetről szól,a minden napokról,a politikáról,hogy mi vezetett ideáig.És ez az ami igazán kihat a cigányságra is.Főleg rájuk. Na,erről szivesen vitatkozom.
Szép napot.

begyek 2010.06.19. 13:41:45

A cigány vagy magyarkérdés.A probléma gyökere a beteg rendszer,ami óhatatlanul ontja /nyolc éve/magából,termeli a "beteg" egyedeket.Képtelenség,hogy az "átlagpolgár",akit az év 364 napján Győzikével és társaival fertőznek,a 365.napon föláll a televizió készülék elől,és elsétál egy szavazóurnához,hogy eldöntse,kik a legalkalmasabbak arra,hogy az ország kormányrúdját magukhoz ragadják.És ez a nonszensz,hogy ezek az emberek az én sorsom felett is döntenek.És az ilyen szavazatok pont ugyan annyit érnek,mint bármelyik másik,esetleg igen jól felkészült,és jól tájékozott honfitársáé.És ez természetesen a fölülről irányitott média jól megtervezett és hathatós közreműködésével.
Érdemes megfigyelni,ahogyan azok a politikusok,akik például előszeretettel hivatkoznak a "békés többségre",milyen nagy vehemenciával védelmezik deviáns,aszociális kisebbségek "jogait" /akiknek kötelességeiről mellesleg sosem hallani/ ennek a "békés többségnek" a rovására.
Szólás és véleménynyilvánitás szabadsága?
Vannak olyan beszédek,amelyeket a hatalom nem szivesen hall,és nem örül annak sem,ha a nép hallja.

És ezzel senkinek,de főleg a cigányságnak nem tesznek jót.
Remélem a Fidesz más utat jár be.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.06.19. 15:13:58

De ha nem vitatkozni akar, miért nem indít saját blogot inkább, mert a kommenteknek alapvetően a vitázás, az eszmecsere volna a célja.

Kicsit olyan érzésem van, mintha rengeteg gondolata volna, de a saját környezetében nem volnának vevők rá.

begyek 2010.06.19. 17:03:15

@Member:
De vitatkozom,a politikáról,a politikusokról,ahogy irtam.Ki is nem figyel?A mindennapok politikája kihat a cigányokra is.
És a saját környezetemben valóban nem mindenkinek tetszik a politika. De ezt a személyeskedést hagyni kellene,mert ez nem vita tárgya. Én sem teszem.
A politikai irásaim miatt a saját gépemen nem tudok belépni a Magyar Hirlap sem a Magyar Nemzet fórumára.Meglátom,itt meddig maradhatok.A szólás és vélemény nyilvánitás miatt. Tehát.
Az utolsó irásomban mi nem tetszett?

begyek 2010.06.19. 18:09:21

Egy irásom "eltűnt". Lehet,hogy itt sem szeretik az igazságot?

begyek 2010.06.19. 18:10:27

Nem tűnt el! Bocsánat Gábor!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.06.19. 18:16:01

A fórumok vagy felhasználónevet, vagy ip-t bannolnak, otthon statikus ip-t használna? Úgy tudtam, hogy azt csak prémiumosoknak adják ki saját szerver működtetéséhez.
Az írása sem tűnt el, csak blog.hu és a böngészők kicsit furcsán kompatibilisek egymással, nekem inkább az szokott gond lenni, hogy a lapok egy korábbi állapotát hozza be és nem látom az újabb kommenteket, ami valóban elég zavaró.

Nem személyeskedem, csak tudja, az emberi személyiség és viselkedés nem a semmiből terem, hanem az ember kapcsolatai és belső vivódásai formálják, csak gondoltam, valamiben hátrányt szenved és ezért aktív és támadó túlzottan is netes közegben. :)

"Az utolsó irásomban mi nem tetszett?" Könnyebb volna felsorolni, hogy mi tetszett, az rövidebb. :P Nem vagyunk egy hullámhosszon, szó-szó.

begyek 2010.06.19. 18:36:23

Nagyobb bajnak látom a demoráfiai manipulációkat.
Egyetlen kormány,egyetlen minisztérium és hivatalnok sem kapott arra felhatalmazást a magyar választóktól,hogy cinkos és sunyi módon elősegitse egy ország etnikai arculatának megváltoztatását olyan kultúrák etnikai közösségek,"lábújhegyen" történő letelepitésével,akik az őket körülvevő kultúrába sem,asszimilálódni sem integrálódni nem akarnak,mivel sem vallási,sem pedig kultúrális szokásaik,tradiciójuk ezt nem teszik lehetővé.
Miért nincs szabályozva vagy létszámkorlátozva pl.a kinaiak magyarországi beutazása és munkavállalása?
Miért nincs korlátozva vagy legalábbis limitálva a magyarországi kinai kiskereskedelmi tevékenység?
Különös tekintettel arra,hogy ez egy tisztességtelen versenyt jelent a hazai kiskereskedők számára és rovására.
Ez ma már probléma a betelepitett török etnikummal kapcsolatban Németországban.
Egy ország,egy nemzet szaporodási rátájának javulását elsődlegesen megfelelő nemzeti családpolitikával kell elősegiteni és azt legfőbképpen saját nemzeti forrásból kell kielégiteni.

begyek 2010.06.19. 18:47:07

@Member:
Nem vagyunk egy hullámhosszon,nem baj.Támadólag lépek fel? Ki vagy mi ellen? Birálok,ez máshogy nem megy.Elvem pedig,csak az igazat. Ez egyáltalán nem bonyolult.
Megmondaná,hány éves?

saq 2010.07.28. 09:14:44

"De eddig még soha nem tanult meg beszélni a magyarországi gádzsó társadalom, mert csak a kötelezettségeket emlegetik a belső félelmeik és mérhetetlen agressziójukból fakadóan, jogokat nem adnak, még akkor sem ha már az Alkotmány Bíróságuk állapítja meg azt immáron 16 éve , hogy a cigányságnak és a hazai kisebbségeknek meg kell oldani a parlamenti képviseletét.

A demokrácia alapját nem adják meg a Gádzsók a cigányoknak: a parlamenti képviseletet . Közben meg hangoztatnak minden harmadlagos, negyedleges dolgokat., mert húsz évvel ezelőtt és lehet, hogy most is elbaltázzák a modernitást.
"

ez megint mi a faszról beszél? ott vannak a választások, nem tehetünk róla, hogy a cigány szervezetek összesen száz kopogtatót tudnak összegyűjteni. már megint ez az izé, hogy JÁR JÁR JÁR JÁR JÁR. MINDEN JÁR UGYE?

saq 2010.07.28. 09:16:27

@baloghartur: mér nem inkább gödöllőre jártál az agrártudományi egyetemre, hogy megtanítsd a cigányaidat, hogy kell elültetni egy répát meg egy krumplit, hogy ne hozzánk járjanak át falatozni. pont annyi szükségünk volt egy újabb politológusra, mint egy falat szarra!
süti beállítások módosítása